banner388

TEKNOFEST 2022 Samsun'da yapılacak

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST gelecek yıl Samsun'da yapılacak.

TEKNOFEST 2022 Samsun'da yapılacak

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST gelecek yıl Samsun'da yapılacak.

26 Eylül 2021 Pazar 19:47
TEKNOFEST 2022 Samsun'da yapılacak

Vatandaşların bilime ve teknolojiye olan ilgisini arttırmayı, milli teknolojiyi güçlendirmeyi hedefleyen TEKNOFEST'in 2020 yılında Samsun'da gerçekleştirileceği açıklandı.

İlk olarak 2018 yılında başlayan ve toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmemiz konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği festival kapsamında yarışmalar, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek.  Geçtiğimiz yıl ilk defa İstanbul dışında gerçekleştirilen festival Gaziantep'te yapılmıştı. Bu yıl ise  İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapıldı. Festivale de yine farklı şehirlerden ve ülkelerden yüz binlerce kişi katıldı.

"SAMSUN TEKNOFEST'E EN İYİ ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPACAKTIR"

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu anlamlı ve büyük organizasyonun İstanbul dışında gerçekleştirileceği 2. şehrin Samsun olması ayrıca anlamlıdır. TEKNOFEST her şeyden önce Samsun’un sağlam temelleri olan bilimsel altyapısının gelişmesine ve gençlik şehri kimliğinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Samsun; güçlü altyapısı ve üstyapısıyla,  konaklama kapasitesiyle, ulusal ve uluslararası organizasyonların gerçekleştirilmesine olanak sağlayan tesisleriyle, 2 devlet üniversitesiyle, gençlere sunduğu imkânlarla TEKNOFEST’e en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktır.”  ifadelerini kullandı.

Festivalin Samsun’da yapılacağının açıklanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de açıklamalarda bulundu
Demir açıklamasında “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a, paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 99. Yılında kurtuluş meşalesinin yakıldığı milli mücadele şehri Samsun’da böylesi dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Samsun lojistiğiyle, coğrafyasıyla tarihi geçmişiyle bu organizasyona hazır. Bugünden tezi yok, 2022’de yapılacak TEKNOFEST hazırlıklarına başlayacağız. Bilgi ve teknoloji çağındayız. Gençlerimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST için valiliğimiz, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, milletvekillerimiz, Ondokuzmayıs ve Samsun Üniversitemiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’larımızla hep birlikte inşallah örnek bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Şehrimizin hem yurtiçi hem de yurtdışı tanıtımındaki bu önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 26.09.2021 20:35
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iş alanı 2021-09-27 11:57:00

samsuna iş alanı kazandırın fabrika kazandırın yerli oto samsunun hakkıydı vekiller üstüne düşeni yapmadı yoksa samsun almıştı yerli oto fabrikasını, tamam böyle büyük organizasyonlarda iyi ama gelip geçici, kalıcı iş imkanı sağlamaz. her fabrika marmara bölgesine yapılıyor sonra göçten şikayet ediliyor, samsunun neyi eksik tren liman uçak herşey var.

Avatar
Konya 2022-02-23 22:02:15

6 aşamayı bilen varmı zormu