banner388

Tekkeköy’de müthiş buluşma

Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinliğine 12 bin kişinin katıldı.

Tekkeköy’de müthiş buluşma

Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinliğine 12 bin kişinin katıldı.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 13:00

Samsun haberTekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen halk iftarına Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Sağlık Bakanı ve Samsun AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun AK Parti Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, Samsun AK Parti Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun AK Parti Milletvekili Adayı Fuat Köktaş katıldı. Tekkeköy Belediyesi Meydanında yapılan iftar etkinliğine 12 bin Tekkeköylü geldi.

“İftarları çok anlamlı buluyorum”

Bu tür iftarların insanları bir araya getirdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bugün Tekkeköy’de gerçekten müthiş bir kalabalık var. Böyle büyük bir organizeyi gerçekleştiren Belediye Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Sanki bütün Tekkeköy burada toplanmış. Dini bayramlar, milli bayramlar aynı zamanda böyle özel günlerimiz toplumumuzun birlik ve beraberliğine etki sağlıyor. İnsanlar arasında dayanışma olmasına neden oluyor. İnsanların bir arada iftar yapması, belli etkinliklere katılması insanları birbirine kaynaştırıyor. Bu yüzden bu tür iftarları çok anlamlı buluyorum. Bizimle uğraşan birçok dış güçler var. İnşallah biz beraber olduğumuzda o güçlerin oyunlarını bozacağız” dedi.

“Bana o eski günleri hatırlatıyor”

Bu tür iftar etkinliklerin kendisine eski günleri hatırlattığını söyleyen AK Parti Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, “Gördüğüm kadarıyla yaklaşık 10 bin kişiye yakın insan var. Bütün köylerden insanlar çıkıp gelmişler. Herkesin evinde bir tas çorbası ve yemeği var ama insanlar Ramazanın güzelliğini paylaşmak, bir noktada toplanmak gibi bir duyguyu yaşamak istiyorlar. Bu aslında bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Eskiden köylerde birlikte iftar yapılırdı. Bu etkinlikler bana o eski günleri hatırlatıyor. Son yıllarda apartman kültürü çoğalalı alt kattaki aile ile üst kattaki ailenin neredeyse birbirini tanımadığı hale geldi. Sosyolojik olarak beton blokların içinde yaşayan insan haline geldik. Bu etkinlikler ona karşı çıkan bir kompozisyon şeklindedir” şeklinde konuştu.

“Sorunlarını çözmek için çok güzel bir iletişim ortamı sağlanmış oluyor”

Bu tür etkinliklerin vatandaşlarla güzel bir iletişim kurma yöntemi olduğunu ifade eden Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, “Burada çok güzel bir buluşmaya daha şahitlik ediyoruz. Aslında Ramazan gecelerinin her biri birbirinden güzel geçiyor. Oruç nasıl sadece aç kalmak olmadığı gibi aynı zamanda iftar sofralarında buluşmakta çok güzel bir paylaşımdır. Bu paylaşımı bizlere nasip eden Rabbimize de şükrediyoruz. Bu Tekkeköy’de binlerce kişiyle bir araya geldik. Aynı zamanda vatandaşlarımızla bir araya gelip onların sorunlarını dinliyoruz. Vatandaşlarımızla konuşup onların sorunlarını çözmek için çok güzel bir iletişim ortamı sağlanmış oluyor. İnşallah hayırlara vesile olur diyoruz. Daha önceki seçimlerde dönüm noktasıydı ama 24 Haziran’da ülkemiz için çok önemli. Tarihi kitaplarda okuyan ve bir de tarih yazan nesiller vardır. Bize bu dönemde yaşamanın vermiş olduğu sorumluluk tarihi aynı zamanda yazabilmekle ilgili de bir sorumluluk. Türkiye’de son dönemde yaşadığımız her bir dönem, her bir açılan farklı bir pencere bizler için çok önemli” şeklinde konuştu.

“Halkımıza minnet ve şükran duyuyorum”

12 bin kişinin iftar etkinliğine katıldığını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Nüfusu 51 bin olan bir ilçede 12 bin kişi ile birlikte iftar yapmak kolay bir durum değil. Bu gururu bize yaşatan halkımıza minnet ve şükran duyuyorum. Vatandaşlarımıza hizmet etmeyi nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum” diye ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI/ Furkan KOÇ/ Oğuzhan YÜKSEL

Son Güncelleme: 28.05.2018 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cem 2018-05-29 03:33:10

Allah kabul etsin.yusuf ziya yılmaz nasıl çıktın halkın karşısına hani oraları yıkacak bir gecede yerle bir edecekdin halktan oy istemeye utanmıyormusun.sana oy yok senin yuzunden akp çok oy kaybedecek.