banner388

Tekkeköy tarihe ışık tutacak 

Taş çağına kadar ulaşan dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Tekkeköy Mağaraları'nın bölgenin en önemli turizm merkezi haline getirilmesi adına çalışmalar başlıyor. 

Tekkeköy tarihe ışık tutacak 

Taş çağına kadar ulaşan dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Tekkeköy Mağaraları'nın bölgenin en önemli turizm merkezi haline getirilmesi adına çalışmalar başlıyor. 

26 Mayıs 2021 Çarşamba 15:42
Tekkeköy tarihe ışık tutacak 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile imzalanan protokol ile birlikte Tekkeköy Mağaraları'nın bölgenin en önemli turizm merkezi haline geleceğini ifade etti. 

PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Başkan Togar, DOKAP ile imzaladıkları protokolün ardından projelerin ihale aşamasının tamamlanıp çalışmalara başlayacağını belirterek, “Tarih ve turizimle ilgili her projemizde en büyük proje ortaklarımızdan ve finans kaynaklarımızdan birisi olan DOKAP ile Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadimizi yerli yabancı turistlerle buluşturma, turizm rotasında en çok tercih edilen yerler arasında bulunmasını sağlama noktasında hazırladığımız projeleri hayata geçirmek için protokolümüzü imzaladık” dedi.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’nin önemine değinen Togar şunları söyledi, “İlçemizin, şehrimizin ve ülkemizin en önemli turizim bölgesi olan Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadimizde planladığımız gezi ve yürüyüş yolları ile seyir terasları projemiz ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun. Yerli yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen ve dünya üzerindeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Arkeoloji Vadimiz projelerimizin hayata geçirilmesi ile daha fazla turistin ziyaret edeceği bölgenin en önemli turizm merkezi haline dönüşecek. İmzalamış olduğumuz protokolümüzün ardından artık projelerimizin ihale aşamasını tamamlayıp çalışmalarımıza başlayacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim kalendar 2021-05-26 15:47:07

Mubadil kardesim ...bize hakaret eden muftuye cevabini verdin mi duyamadik da..sen bu tartismanin neresindesin... bi aciklasan

Avatar
Totti 2021-05-26 21:06:14

Hayatı Tekin 'in yaptığı eserler ile övünmeyi bırak da bir çivi çak