banner388

Tekkeköy en çok tercih edilen yerleşimler sıralamasında ilklerde yer alıyor

Tarih, doğa turizm, kültür ve sanayi gibi tüm bileşenleri bünyesinde barındıran bölgenin en hızlı gelişen, değişen ve büyüyen ilçesi Tekkeköy her kesimden insanın yerleşim için tercih ettiği yerlerin sıralamasında ilk başlarda geliyor.

Tekkeköy en çok tercih edilen yerleşimler sıralamasında ilklerde yer alıyor

Tarih, doğa turizm, kültür ve sanayi gibi tüm bileşenleri bünyesinde barındıran bölgenin en hızlı gelişen, değişen ve büyüyen ilçesi Tekkeköy her kesimden insanın yerleşim için tercih ettiği yerlerin sıralamasında ilk başlarda geliyor.

04 Şubat 2021 Perşembe 21:11
Tekkeköy en çok tercih edilen yerleşimler sıralamasında ilklerde yer alıyor

Son yıllardaki dev yatırımların ve projelerin ilçe sınırlarında hayat bulmasıyla bölgedeki insanların yerleşim için tercihlerinin başında bulunan Tekkeköy ilçesinin nüfusu gelişmelere paralel olarak her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. 

TEKKEKÖY MERKEZ OLDU

Tekkeköy nüfusunun yatırımlara endeksli olarak hızla arttığına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Son yıllarda ilçemizde hayat bulan dev devlet yatırımlarının yanında yereldeki örnek faaliyetlerimiz, atılımlarımız, projelerimiz, hizmetlerimiz ve çalışmalarımızla ilçemiz çekim merkezi haline geldi. 2014 yılında AK hizmet rüzgarıyla tanışan Tekkeköy kabuğunu kırarak bugün nüfusu 55 bin olan bir cazibe kenti oldu. İlçemizdeki gelişimi, değişimi, büyümeyi ve yatırımları gören herkes Tekkeköy’de yerleşmeye başladı” dedi.

TEKKEKÖY'ÜN JEOPOLİTİK KONUMUNUN AVANTAJINI KULLANIYORUZ

Tekkeköy’ün bölgenin ekonomisinin ve istihdamının kalbi olduğunu vurgulayan Başkan Togar, “Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy; Samsun-Ordu Karayolunun 13 kilometresinde güneye doğru bir kilometre içeride yer almakta olup, Samsun iline bağlı tarih, turizm, kültür, sanayi ve eşsiz doğal güzellikleriyle ülkemizin nadide ilçelerinden birisidir. Bulunduğu konum itibarıyla kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımına sahip bölgenin tek ilçesidir. Yine hafif raylı sistem ile şehir içi ulaşımda büyük bir rahatlığın sağlanmasının beraberinde ilçeyi Samsun’un batısı ile bir birine bağlamıştır. Artık şehirle iç içe olan herkesin gözdesi olan bir Tekkeköy var” şeklinde konuştu.

İLÇEMİZİN ZENGİNLİKLERİNİN FARKINDAYIZ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Bizler ilçenin tüm zenginliklerini bilerek buna göre projeler ve yatırımlar planlamakta ve gerçekleştirmekteyiz. Yeni yapılan Samsunspor stadyumu, 7500 kişilik Yaşardoğu kapalı spor salonu, uluslar arası fuar alanı, bilim ve teknoloji merkezi, lojistik köy gibi devlet yatırımları ilçemizde hayat buldu. Yine ilçemizde bulunan 19 Mayıs, İlkadım, Örnek sanayi siteleri ile gıda organizenin yanında diğer organize sanayileriyle Tekkeköy bölgenin mutfağı konumunda. Sanayilerimizde Samsun ve çevre illerden yüz binlerce insan çalışıyor. Burada faaliyet gösteren firmalar yurt dışına dahi ürün pazarlayarak şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine istihdamına büyük katkı sağlıyorlar. Gün içinde ilçemiz nüfusu sanayilerde çalışan insanların işe gelip gitmesiyle yaklaşık 150 bin civarında artış gösteriyor. Bizlerde Tekkeköy belediyesi olarak insanların ilçemizde vakit geçirip yerleşmeleri için yeni farklı mekanlar, gezi alanları, tesisler, parklar, bahçeler, spor kompleksleri gibi sosyal ve kültürel donatı alanları oluşturduk ve yenilerini oluşturmak için de dur durak bilmeden projeler geliştirmekteyiz. Bunca tarihi, turisttik, kültürel, doğal güzellikleri ve devlet yatırımları ile sanayi bölgelerini elinde bulunduran ilçemizin ekonomik anlamda gelir seviyesi her geçen gün artmaktadır” dedi.

TEKKEKÖY'DE MAHALLE SAYISI ARTTI 

2014 öncesi birçok mahallenin Tekkeköy’den hizmet alamadığı için ayrılmak istediğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Önceki yıllarda bazı mahallelerimiz Tekkeköy’den ayrılmak istiyorlardı. AK Belediyecilik ile 2014’de ilçemizin tanışmasını akabinde örnek hizmet atağının fark edilmesiyle birlikte artık diğer ilçelerdeki mahallelerin referandum yaparak Tekkeköy’e bağlanmak istiyor. Samsun’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan sanayi, sağlık, tarih ve turizm kenti Tekkeköy, adındaki köy ibaresini bir kenara bırakarak, giderek gelişip, şehirleşiyor. Önceki yıllarda özellikle kırsal kesimde bulunan mahalleler referandum ile Tekkeköy’den ayrılmak isterken şimdilerde ise referandum yaparak, ilçeye bağlanmak istiyorlar. Son olarak Fındıcak Mahallesi’nin referandum sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzası ile Tekkeköy’e bağlandı. Böylelikle 62 olan mahalle sayılarımız da 63’e yükseldi. Nüfusu her geçen gün katlanarak artan ve yeni modern yerleşimleri ile cazibe merkezi olan ilçemizin nüfusunun 55 bine yaklaşması bizleri heyecanlandırdı. Her geçen gün göç alan ilçemizde herkesi ağırlamanın yanında buralarda yaşmaya, yerleşmeye ve buranın güzelliklerini keşfetmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.02.2021 21:20
Anahtar Kelimeler:
SamsunTekkeköy Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet vardar 2021-02-04 21:54:44

Azotun bakırın resmi bu haberde sanayi bölgesini imara açıyorsunuz burası ticari alanlar evlerin balkonlarına tozdan çıkılmıyor türkiyenin en kirli ilçesi seçildi. Başkan başarısızlığını bu haberle perçinliyor

Avatar
Kürşad 2021-02-04 23:05:22

Temiz havası için yaşamak için can atıyoruz...

Avatar
ayla kutman 2021-02-05 07:41:30

ilce tas binalarla bogulmus tarim yapacak yer kalmamis ...cekin elinizi topraklardan Allah gozunuzu dogursun

Avatar
İlhan 2021-02-05 10:06:34

Bir ülkenin tarımının nasıl batırıldığı şehrin fotoğrafından anlaşılıyor. Tarım arazilerinde apartmanlar bitmiş. Eminim 20 yıl sonra bu binaları yıkıp, dağa doğru yapmak için bu ülke para harcayacak.

Avatar
Kenan 2021-02-05 12:46:39

VAllahi çok doğru diyemem fabrika bacaklarından çıkan o pislikler nereye gidiyor başkan kör galiba

Avatar
Mert 2021-02-05 13:24:51

Atakumdan daha iyi bir konuma gelecek bir ilçeyken o sanayi sayesinde ilçeyi mahvettiniz. Daha düz yerde yol açamıyorsunuz şu yolları biraz daha geniş açın da 10 sene sonrada yürünecek halde olsun.

Avatar
Cengiz serdar 2021-02-04 21:22:39

Bu fındık fiyyni nereden alıyorsunuz vizede bildirin de findigimizi satalim

Avatar
Mehmet 2021-02-05 23:43:47

Arkadaşlar bir azot ve bakır olsa sanayiden lastik kokuları toplanmayan çöpler neredeymiş gelişen Tekkeköy başkan yandaşlarına hizmet vermekten diğer vatandaşların gormuyo haksiz yedikleri bogazinda kalsın