banner388

Tekkeköy'e yeni hastane yapılıyor

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 250 yataklı devlet hastanesi için ihale yapıldı.

Tekkeköy'e yeni hastane yapılıyor

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 250 yataklı devlet hastanesi için ihale yapıldı.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 16:55
Tekkeköy'e yeni hastane yapılıyor

Samsun haber - Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hizmet vereceği açıklanan 250 yataklı devlet hastanesinin ihalesi yapıldı.

Hastanenin yapılması için 60 dönümlük bir alanı Sağlık Bakanlığı'na devrettiklerini açıklayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tekkeköy’e 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için yaklaşık 60 dönüm bir sağlık alanını kısa sürede Sağlık Bakanlığımıza devrettik. Vatandaşlarımız ilçemizde bir devlet hastanesinin olmaması nedeniyle yıllardır büyük bir mağduriyet yaşıyordu. En küçük bir müdahale için bile Samsun merkeze gitmek zorunda kalıyordu. Acil durumlarda ilçemizin kırsal mahallelerinden Samsun’a giden hastalarımızın çoğu yolun uzunluğu nedeniyle hastaneye ulaşana kadar ya yolda vefat ediyor ya da kalıcı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyordu. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız böyle mağduriyetler yaşamayacak" dedi. 

İhalenin 30 Temmuz Pazartesi günü Ankara'da yapıldığını ifade eden Başkan Togar, "İhalenin bütçe bedeli 150 milyon liradır. İhaleyi alan firma yaklaşık yüzde 15 tenzilat oranı ile yaklaşık 127 milyon lira ile ihaleyi almıştır. İhale itiraz süresi de değerlendirildiğinde ihaleyi alan firmanın en kısa zaman içinde temel açma çalışmalarına başlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.