banner388

Tekkeköy'e Lojistik OSB

Samsun'un Tekkeköy ilçesine Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde 680 dönümlük araziye 40 milyon euroluk Lojistik OSB kuruluyor.

Tekkeköy'e Lojistik OSB

Samsun'un Tekkeköy ilçesine Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde 680 dönümlük araziye 40 milyon euroluk Lojistik OSB kuruluyor.

16 Kasım 2016 Çarşamba 15:20
Tekkeköy'e Lojistik OSB

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye’nin 3 lojistik merkezinden birisi olacak olan Lojistik OSB'nin, aynı zamanda ihraç edilecek ürünlerin fiyat politikasını belirlemede istasyon vazifesi göreceğini belirterek, yüzde 35'i tamamlanan yatırımın 2017'de hizmete açılacağını müjdeledi.

 Samsun'un kalkınmasında büyük rol oynayacak olan bu Lojistik Köy, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde kuruluyor. Sanayi kenti olma yönünde emin adımlarla ilerleyen Samsun için Büyükşehir Belediyesi, Bafra’da Türkiye’nin ilk Medikal İhtisas OSB, Havza OSB, Vezirköprü OSB ve Çarşamba OSB’nin kurulmasına katkı sağlamakta.

Samsun, Konya, Kayseri Gaziantep gibi şehirlerin ekonomisi büyüme içinde olan ve gelişme isteği taşıyan şehirler olduğunu ifade eden  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Özel sektöre talep açmak ve onlara katkı vermek durumundayız. Devlet ve özel sektör yatırımlarıyla Samsun, sanayisini büyüteceğiz. Samsun’da tarım yüzde 20, sanayi ise yüzde 20 seviyeslerinde. Ülkemizin zenginleşebilmesi için tarımı yüzde 10’a indirip, sanayiyi yüzde 30’a çıkarmalıyız, yani tarımı sanayileştirmemiz lazım. Gıda OSB ile bunu yapmaya çalışıyoruz. 40 milyon euroluk AB hibesi ilsayesinde Türkiye’de 3 tane olan Lojistik OSB’den bir tane de Samsun’a yapılmakta, bu yatırımla eşehrimiz, Orta Asya, Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine açılan ithalat ihracat kapısı haline gelecek. Kalkınma yolunda Lojistik Köy de büyük bir fırsat. Üstelik bu proje sayesinde 5 bin vatandaşımıza da istihdam açılacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.11.2016 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.