banner388
banner390
banner410
banner408

Tekkeköy'de saklı cennet: Gökgöl

Samsun’da göller ve şelalelerden oluşan Gökgöl turizme kazandırılacak.

banner269

Tekkeköy'de saklı cennet: Gökgöl

Samsun’da göller ve şelalelerden oluşan Gökgöl turizme kazandırılacak.

12 Temmuz 2019 Cuma 12:55
Tekkeköy'de saklı cennet: Gökgöl

Samsun’un Tekkeköy ilçesi sınırlarında bulunan görüntüsüyle doğaseverleri etkileyen Gökgöl  ülke turizmine kazandırılacak. Tekkeköy ilçesine 15 km uzaklıkta ve Sarıyurt Mahallesi’nde bulunan Gökgöl suların metrelerce yükseklikten dökülmesi ve ortamdaki kuş sesleriyle ziyaretçilerine,  hem görsel hem de işitsel bir şölen sunuyor.

Mekânda bulunan kuş seslerine, şelalelerden akan suların ve ağaç yapraklarının birbirine karıştığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Gökgöl’ün saklı bir cennet olduğunu söyledi. Togar, “Biz bu alanın ulaşımını kolaylaştıracağız. Otomobiller ile başlangıç noktasına sağlanabildiği bir yer haline getireceğiz. İnsanların hafta sonları doğa sporları yapamaya geldiği, yüzmeye meraklı olan vatandaşların ulaşabileceği bir yol güzergahı olacak. Burası yaklaşık 2 kilometrelik bir göller bölgesi. İçerisinde irili ufaklı bir sürü göl ve 2 tane de şelale var. Aynı zamanda su çok temiz. Burada çok rahat yüzülebiliyor. Vatandaşlar doğayla birlikte kendilerini de fotoğraflayabilecekler. Böyle bir doğa harikası güzelliği var buranın. Burayı inşallah Samsun’a ve ülkemize kazandırmak için çalışmalara başladık. Bu güzelliği şehrimizle buluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Sözlerine “O alandan sonraki tabiata hiçbir şekilde dokunmayacağız. Sadece vatandaşlar geldikleri zaman oturabilecekleri birkaç ahşap mobilyayla süsleyeceğiz. Özellikle üniversitemizde eğitim gören, dağcılık sporları yapan gençlerimizin burada kampetleriyle, çadırlarıyla hafta sonunu geçirebilecekleri bir alanı oluşturmak için fiziki temaslarda bulunacağız” diye devam eden Belediye Başkanı Hasan Togar, vatandaşların Gökgöl’e ulaşımını sağlamak için yolun yaklaşık 1 kilometresini açacaklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2019-07-12 13:32:41

Samsunluyum hiç duymadım tam olarak nereden nasıl gidilir