banner388
banner390
banner410
banner408

Tekkeköy'de Dua Gecesi

Samsun'un Tekkeköy İlçesinin Belediyesi tarafından, darbe girişiminin ardından demokrasi şehitleri için Kur’an-ı Kerim okutuldu.

banner269

Tekkeköy'de Dua Gecesi

Samsun'un Tekkeköy İlçesinin Belediyesi tarafından, darbe girişiminin ardından demokrasi şehitleri için Kur’an-ı Kerim okutuldu.

24 Temmuz 2016 Pazar 16:46
Tekkeköy'de Dua Gecesi

Samsun'un Tekkeköy ilçe meydanında yapılan programla Tekkeköy Müftülüğü’nde görev yapmakta olan din görevlilerince okunan  duaların ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kur'an-ı Kerim'in ardından ilahiler söylendi. Belediye Başkanı Hasan Togar yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi herkesin de bildiği gibi T.C. tarihinde demokrasiye karşı yapılan haince eyleme hepimiz şahit olduk. Hamdolsun ki yapılan bu eylemde, T.C.'nin, T.S.K'nın onurlu komutan vede askerleri ile emniyet mensuplarının cefakarca davranışları ile çok kısa süre içerinde çözüme kavuştu. Cumhurbaşkanımızın milletimizden isteği, gecenin asıl kahramanı olan, gerçek darbeyi alçaklara vuran halkımızın bu operasyonların bitimine kadar sokaklarda nöbet tutmasıydı. Bizlerde ilk günden bu yana nöbetimize devam ediyoruz. Burada Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ) darbe olayında şehit düşen askerlerimiz için dua gecesi tertip ettik. Bugün burada yapılan duları Rabbim kabul eylesin. Yüce Rabbim onların ruhların şad eylesin. Onlar Türklerin bölünemez olan bütünlüğüne, Türk bayrağımızın dalgalanmasına, devletimizin, milletimizn, ve Türkiye’nin geleceğine karşı duranlarla karşı karşıya gelmişlerdir. Gözlerini bile kırpmadan savaşmışlardır. Silahlı kuvvetlerimizi hiçbir şekilde genellemeyelim. Çünkü aralarında çok değerli komutanlarımız da bulunmaktadır. Zaten bir çok türk silahlı kuvvetleri darbe girişimine karşı koyarak yanımızda olmuştur. Bu akşam vatandaşlarımız, askerlerimiz ve polislerimiz için bir araya gelerek dua ediyoruz.  Allah hepimizin dualarını kabul etsin. İnşallah mekanları cennet olur” dedi.

Tekkeköy İlçesinin halkı ilk andan bu zaman kadar hep üzerine düşenleri en iyi şekilde yaparak demokrasisine sahip çıktı diyen Başkan Togar, ‘‘ Bugün yapılan demokrasi şehitlerine dua gecesinde Tekkeköy hep olduğu gibi yine üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Gencinden, yaşlısına, kadınından, erkeğine, çoluk çocuk ile farklı partili olan herkes demokrasi şehitlerine dua etmek için burada toplandı. Meydanlarımız adeta demokrasi meydanına dönüştü. Kaymakam, Jandarma Komutanı, Emniyet müdürü, müftü, kaymakamlık daire amirleri, siyasi parti başkanları ve aynı zamanda temsilcileri, muhtarlar yani bütün Tekkeköy devlet, millet, el ele bu meydanlarda toplandılar. Allah birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Bir kez daha tarih yazıldı. 15 Temmuz tarihin ülkemiz'in demokrasi tarihine kara bir leke olarak kalmamasının yanı sıra milletimizin darbeye onurlu duruşu birde darbeyi durdurması yönünden bütün ülkelere birer demokrasi örneği olmuş bulunmaktayız. Burada toplanarak meydanlarımızı demokrasi meydanlarına dönüştüren bütün herkese teşekkür ederim. Tekkeköy ‘vatan mevzu ise gerisi teferruattır’ anlayışını benimseyip en iyi şekilde temsil etmiş bulunmaktadır. Bayrağıyla gelen herkes adeta meydanlarımızı süslediler” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 24.07.2016 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.