banner388
banner390
banner410
banner408

"Tarihimizde utanılacak bir sayfa yok"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, katıldığı bir kongrede konuşma yaptı. Başkan Şahin konuşmasında, "Bugün tarihe baktığımızda utanılacak hiçbir sayfamız yoktur" ifadelerini kullandı.

banner269

"Tarihimizde utanılacak bir sayfa yok"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, katıldığı bir kongrede konuşma yaptı. Başkan Şahin konuşmasında, "Bugün tarihe baktığımızda utanılacak hiçbir sayfamız yoktur" ifadelerini kullandı.

02 Aralık 2018 Pazar 17:10
"Tarihimizde utanılacak bir sayfa yok"

Samsun Haber-Samsun'da 12. Balkan Tarihi Kongresi düzenlendi. Kongreye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Bugün tarihe baktığımızda utanılacak hiçbir sayfamız yoktur" diye konuştu.

 

Samsun Mübadele Derneği ile Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği 12'nci Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'ne katılanlarla bir araya gelen Başkan Şahin, "Türk milleti tarihte var olduğundan bugüne hep sıkıntı yaşamıştır. Ama şu bir gerçektir ki Türk milleti hiçbir zaman gittiği hiçbir yerde insanları sömürmemiş, ötekileştirmemiş, insanların kimlikleri ile uğraşmamış, asimile etmemiştir. Bugün gerçekten tarihe baktığımızda utanılacak bir sayfamız yoktur. Böyle bir milletin mensubu olmaktan dolayı bahtiyarız, onurluyuz. Toplumlar çok güçlü olabilirler ama geriye baktığımızda tarihin her şeyi yazdığını göreceğiz. Bugün insanlığa her türlü zulmü gören, ABD başta olmak üzere tüm emperyalistleri de tarih bir gün yazacak ama bu ülkeler hiçbir zaman iyi olarak anılmayacaklardır. Bizim tarihimizde ise tam tersi olmuştur. Ne Selçuklularda, ne Osmanlılarda hiç kimse sömürülmemiştir. Bizlere bıraktıkları güzel mirastır bu. Sadece Türkiye'deki Türkler değil, dışarıdaki Türkler ile ve akraba toplulukları ile ne kadar dayanışma içerisinde olursak Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak o kadar çok varlığımızı devam ettiririz. Hangi görüşten, partiden olursak olalım mesele ülkemiz olunca gerisinin teferruat olacağına inanmalıyız. Bunun örneklerini hep verdik. Dün Rumeli'den, Balkanlar'dan buralara geldik ama daha gidecek yerimiz yok. Bunu hepimiz biliyoruz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti varlığını sonsuza kadar hür ve bağımsız şekilde sürdürecek. Bunun için dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ak Partili 2018-12-03 13:17:29

Mustafa Demir yerine Zihni Şahini Başkan adayı yapın yoksa çok oy kaybedecek Ak Parti. Mustafa Demir onca yılda birkez Samsuna gelip esnafa halka ziyaret yapmış mı işi gücü rant. Zihni Şahin olmalı yoksa oy yok

Avatar
Orhan ak 2018-12-02 20:50:42

Siz Türk milletini araplaştırdınız ama...Tarih sizi asla affetmeyecek ...