banner388

Suriyeli Mülteciler İçin Kardeşlik Turnuvası

Suriyeli mültecilerin yeni hayatlarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla kardeşlik turnuvaları projesi gerçekleştirildi.

Suriyeli Mülteciler İçin Kardeşlik Turnuvası

Suriyeli mültecilerin yeni hayatlarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla kardeşlik turnuvaları projesi gerçekleştirildi.

09 Aralık 2016 Cuma 22:52
Suriyeli Mülteciler İçin Kardeşlik Turnuvası

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR)’nin ortak yürüttüğü proje kapsamında “Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası” organize edildi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından söz konusu proje hakkında, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi’nin (IMPR) ortak yürüttüğü Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Projesi ile Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin spor aktiviteleri ile etkinliğinin arttırılması hedeflenmektedir. 15 Ağustos 2016 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında ülkemize göç etmek zorunda kalmış Suriyeli misafirlerimizin sosyal hayata entegrasyonu amacıyla bir futbol turnuvası düzenleniyor. Bu kapsamda T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan, 16 ilin Gençlik Merkezleriyle irtibata geçilerek (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Batman ve Mardin) projenin yürütülmesi için gerekli her türlü destek yürütücü komisyon tarafından sağlanmıştır” şeklinde açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada ayrıca “Bir diğer hedefimiz ise bu gençlerin ulusal ve uluslararası alanda futbol oynayan profesyonel futbol kulüpleri tarafından keşfedilebilmelerine olanak sunmaktır. Bu kapsamda 9 Aralık’ta Antalya’da başlayan futbol turnuvası için ülkemizde bulunan profesyonel/amatör tüm futbol kulüplerine turnuva davetiyesi gönderilerek futbolcuların izlenebilmelerine de zemin hazırlanmıştır. Yaklaşık 4 aydır profesyonel antrenörlerin gözetiminde 9 Türk ve 9 Suriyeli futbolcudan oluşturdukları takımlarda antrenmanlarına devam eden gençlerin geleceğin Messi’si olma yolunda önemli bir adım atılmıştır” sözleri dile getirildi.
Düzenlenecek turnuvanın final maçının Ankara’da yapılacağının altı çizilerek “Turnuvanın açılış töreni ve kura çekimi Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ve IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Final maçı ise 19 Aralık’ta Ankara’da kapanış organizasyonu ile birlikte gerçekleştirilecektir. Şampiyon olan takımımızı TBMM futbol takımıyla ve TFF Süper Lig’de yer alan profesyonel bir futbol takımı ile ilerleyen tarihlerde düzenlenecek dostluk maçlarıyla bir araya getirip gençlerimizin ulusal arenada da boy göstermeleri sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.