banner388

Sunay Akın'dan Samsunlulara müjde

Yazar Sunay Akın, Samsun'a oyuncak müzesi kuracağını açıkladı.

Sunay Akın'dan Samsunlulara müjde

Yazar Sunay Akın, Samsun'a oyuncak müzesi kuracağını açıkladı.

08 Ekim 2017 Pazar 10:54
Sunay Akın'dan Samsunlulara müjde

Yazar Sunay Akın, Samsun'da oyuncak müzesi kurulacağını müjdeledi. Akın, yaklaşık 300 yıllık oyuncaklardan oluşan müzenin en değerli parçalarını Kocaeli'de çocuklar ile buluşturdu. Burada konuşan Sunay Akın, yeni bir oyuncan müzesi kurmanın oldukça zor olduğunu dile getirdi.


SAMSUN'A OYUNCAK MÜZESİ GELİYOR

Samsun'a oyuncak müzesi kuracağını belirten Sunay Akın, "Yeni bir oyuncak müzesi açmak hiç kolay değil. Oyuncaklar kalmadı. Antalya'da Gaziantep'te kurdum. Şimdi de Samsun'da kuruyorum. Yeni bir oyuncak müzesini kurmak için eser gerekir. Bunlar öyle satılan ticari mallar değil. Koleksiyonerlerden almak gerekiyor. Hiç kolay değil ve kalmadı. Bundan sonra yeni bir oyuncak müzesi kurmak mümkün değil. Ne yazık ki çok isterdim ama kalmadı. Her oyuncak müzelik değil. Evdeki eskiler ile müze kurulmaz. Ben müze kuracaksam Dünya Müzeler Formu, Avrupa Müzeler Akademisi'nden kabul görmesi gerekiyor. Gerçek eserleri koymanız gerekiyor. Müze kurmak çok büyük de maddi bütçe istiyor artık. Paranız da olsa artık oyuncakları bulmak çok zor" açıklamalarında bulundu.





Usta isim, Samsun'a kuracağını söylediği oyuncak müzesi ile ilgili detaylara ise değinmedi.

Son Güncelleme: 09.10.2017 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.