banner388
banner390
banner410
banner408

Sümeyye Erdoğan'ın Derneği Tartışma Yarattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) Samsun’da yer tesis edilmesi maddesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tartışma yarattı.

banner269

Sümeyye Erdoğan'ın Derneği Tartışma Yarattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) Samsun’da yer tesis edilmesi maddesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tartışma yarattı.

23 Eylül 2016 Cuma 16:44
Sümeyye Erdoğan'ın Derneği Tartışma Yarattı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz’ın, Başkan Yardımcılığını ise Sümeyye Erdoğan’ın yaptığı KADEM’e yer tesis edilmesi maddesi komisyonda oy birliği ile kabul edilip meclise havale edilirken, karara bağlama aşamasında derneğin siyasi bir yönünü daha önceden bilmediklerini söyleyen MHP ve CHP üyeleri duruma tepki göstererek ret oyu verdiler.

Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Kadın ve Demokrasi Derneği'ne Ulugazi Mahallesi’nde bulunan Paşa Konağı'nın bir bölümünün 3 yıl süreyle bedelsiz olarak verilmesi konusunda ortak hizmet protokolü imzalanacağını belirtti. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfenk, “Grup olarak oy vermiyoruz. TÜRGEV’e 10 yıllığına TÜGVA’ya 7 yıllığına yerler kiralandı. Kamu kurumları arasında bedelsiz tahsis yapılabilir, ancak bir derneğe bedelsiz olarak yer tahsisi yapılamaz. Maddeyi böyle geçirirsek biz de suç işlemiş oluruz” dedi.

Tüfenk'ten sonra söz alan MHP meclis üyeleri ise “Kanarya Severler Derneği diye birşey de var, kanarya severler ile aynı ideolojiyi paylaşanların farklı ideolojileri benimseyenlerin oraya gitmeyeceği çok açık. Bu derneğin siyasi yapısı var, burada siyasi ayrımcılık olacağından desteğimizi çekiyoruz. Derneğe tahsis edilen yer restore edilmiş tarihi bir mekan ve bu mekanı halkın hizmetine çok daha anlamlı bir şekilde sokma imkanı var. Bir kısım insanın kullanabileceği bir mekan olmaktan çıkarılması kamu için daha olumlu olur. Bu nedenle de ben ve grubumuz da desteğimizi çekiyoruz” diye konuştular.

Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz ise şunları söyledi: “Kamplaşma dernekleşmelerin toplumu gerdiği ve böldüğü düşünülürse ve başımıza gelmiş bir musibetten sonra toplumu daha kucaklayacak faaliyetleri desteklemeliyiz. Bu derneğe değil, kanarya sevenler derneğine de başka bir hemşehri derneğine de hepsine karşıyım, çünkü kampalaşma ülkemize pahalıya patlar. Gün kamplara ayrılarak alt yapı oluşturma günü değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven devlete bağlı herkesle birlik içinde hareket etme günüdür”

Son olarak söz alan Turan Çakır, “Biz burada zaten bir ve beraberiz ve bu derneğin kadın ve demokrasiyi kapsaması çok önemlidir. Bu iki önemli kelimenin bu dernekte varlık bulmasını temenni ediyorum” dedi ve madde oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı.

Son Güncelleme: 23.09.2016 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.