banner388

Suçu Önleme Ve Suçla Mücadele Çalışması

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, 1 haftalık suçu önleme ve suçla mücadele çalışması hakkında açıklama yaptı.

Suçu Önleme Ve Suçla Mücadele Çalışması

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, 1 haftalık suçu önleme ve suçla mücadele çalışması hakkında açıklama yaptı.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 18:41
Suçu Önleme Ve Suçla Mücadele Çalışması
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlâk ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin engellenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması sebebiyle, Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 01-08 Mayıs tarihleri arasında adli ve önleyici polislik hizmetleri gerçekleştirildi. Bu uygulama neticesinde 13 bin 757 kişi, 4 bin 6 araç, 464 motosiklet ve 276 umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol işlemleri gerçekleştirildi. 13 bin 388 kişinin GBT kaydı sorgulaması yapılmıştır. 94 aranan şahıs yakalanmıştır. 14 iş yeri hakkında idari işlem yapılmıştır. 343 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem cezası uygulanmıştır. Öte yandan, yapılan çalışmalarda; değişik çap ve markalarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı tabanca, 113 adet fişek, 5 adet av tüfeği, 5 adet av tüfeği fişeği, 6 adet kurusıkı tabanca, 2 adet muşta, 46 adet bıçak, 37,86 gram esrar maddesi, 9 bin 247,1 gram sentetik kannobinoid(bonzai) maddesi, 247 adet uyuşturucu hap, 170 kök Hint keneviri, 1 adet sahte 200 TL, 1 adet sahte 20TL, 2 bin 100 paket kaçak sigara, 2 adet kaçak içki ve 1 adet keser ele geçirilmiştir” açıklamaları yapıldı.

Yapılan açıklamalarda ayrıca, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve suçların yaşanmasını önlenmesine katkı sağlanması amacıyla, şüpheli şahıs ve olaylar hakkında 155 Polis İmdat Hattı’nın 24 saat halkın hizmetinde olduğu unutmamalarının gerektiğini söyledi.
Son Güncelleme: 09.05.2016 19:08
Anahtar Kelimeler:
PolisAsayiş155
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.