banner388

STK: "İhale Sözleşmesine Göre Havaalanı Kapatılamaz"

Yapılan açıklamada gerçekleştirilecek havaalanı tadilatı için hazırlanan ihale sözleşmesinde yazılan ibareler çerçevesinde havaalanının kapatılamayacağı savunuldu.

STK: "İhale Sözleşmesine Göre Havaalanı Kapatılamaz"

Yapılan açıklamada gerçekleştirilecek havaalanı tadilatı için hazırlanan ihale sözleşmesinde yazılan ibareler çerçevesinde havaalanının kapatılamayacağı savunuldu.

23 Kasım 2016 Çarşamba 20:18
STK: "İhale Sözleşmesine Göre Havaalanı Kapatılamaz"

 Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamalarda bulunan Nusret Sağlam, tadilat sebebiyle kapatılacak olan Samsun Çarşamba Havaalanı’nın gerçekleştirilen ihale sözleşmesine göre kapatılmadan tadilat işlemlerinin yapılması gerektiğinin altını çizerek “İhale sözleşmesinde ‘şartname konulu işlerin yapımı sırasında havaalanı, yolcu ve hava ulaşımının aksatılmaması için gerekli önlemler yüklenici firma tarafından alınacaktır’ diye yazmaktadır. Sözleşmedeki bu ibareye göre havaalanının kapatılamaz olduğu aleni.” ifadelerini kullandı. 

‘Havalimanı Kapatılmasın’ adlı bildiri hazırlayan sivil toplum kuruluşları temsilcileri toplanarak bildiriyi imzaladılar. Tüm STK’lar adına konuşma yapan Sağlam “Benim elimde gerçekleştirilen ihalenin sonuç ilanı bulunuyor. Bu devletin resmi evrağıdır. İhale 15 Temmuz tarihinde düzenlenmiş. Devlet tarafından bu pistin tadilat maliyeti 11 milyon lira olarak belirlenmiş. Bu ihale için 14 firma doküman satın alımını gerçekleştirmiş. Bu dokümanı satın alan 14 firmanın 5’i ihaleye katılımda bulunmuş ve bunların 3’ünün teklifi geçerlilik bulmuş. Bu nedenle de bunlardan biri de 8 milyon 288 bin TL’lik teklifi vererek ihaleyi kazanmış. Gerçekleştirilen ihalenin neticesi Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda yapılacak olan tadilat çalışmaları için tanınan süre ise 11 Ekim 2016 - 06 Ekim 2017 olarak belirtilmiş. Bu yapılan ihalenin süre zarfıdır, DHMİ Genel Müdürü’nün Samsun’a geldiğinde izah ettiği gibi 3 ay değil. Biz bunu 11 ay olarak bilmekteydik. Sonra valimizin buna karşı çıktığını ve tadilat süresinin 3 aya indirildiğini öğrendik. İşin gerçeği ise ihalenin süresinin 1 yıl olduğu. İhaleyi alan firma ‘ben bu işi bu şekilde gerçekleştiremem, 3 ayda havaalanını hava trafiğine kapatarak gerçekleştirelim’ diyor. Çünkü 11 aylık sürede havaalanı 1 gün bile kapatılmadan yapılma koşulunu getiriyor. Bunu da imzalanmış olan ihale sözleşmesinden biliyoruz. Yapılan ihale sözleşmesinde ‘şartname konulu işlerin gerçekleştirilmesi sırasında havaalanı, yolcu ve hava ulaşımının aksatılmaması için gerekli olan önlemler yüklenici firma tarafından alınacaktır’ ibaresi bulunmaktadır. Buna göre havaalanı kapatılamaz” dedi. 
 

Son Güncelleme: 25.11.2016 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fiko 2016-11-23 21:15:58

İşte bu güzel haber!

Avatar
Ziya 2016-11-24 17:31:10

Nusret Sağlam bu meydan trafiğe kapatılmadan pist tadilatı (bakım onarımı) nasıl yapılacak kardeşim? İkinci pist olsaydı bu dediğiniz mümkündü. Bilip bilmeden şov olsun diye konuşuyorsunuz!!!!

Avatar
ahmet çetin 2016-11-27 21:48:02

Nusret Sağlam kendisi uydurmuyor. İhale şartnamesinde öyle yazıyor. Uçuşlar engellenmeden tadilat çalışmaları yapılacak yazıyor. İhaleyi alan firma ben bu şekilde bitiremem demiş. Madem yapamayacaksın o zaman neden ihaleye girdin de aldın. Kimse zorla birilerini ihaleye sokmuyor. Ama birileri sen öyle ya da böyle ihaleye gir ve al ben sana her yardımı yaparım dediyse o başka. Sana her imkanı tanır havalimanını kapattırırım dedi mi demedi mi? Burada yapılması imkansız olan iş nasıl ihale edilir anlamak mümkün değil. Sırf birileri iş alsın da para kazansın diye mi ihale yapıldı bu iş araştırmak lazım. Pist kapatılmadan bu işin yapılmasına karar verenler ve ihaleye çıkartanlar DHMİ yöneticileridir ve bu işin bu şekilde yapılacağı ihale şartnamesinde yazılıdır. O sebeple kimsenin uydurduğu ve bilip bilmeden konuştuğu yok.