banner388
banner390
banner410
banner408

Spor şehri Samsun

Samsun'da bu sene 45 bin genç ve çocuk sporla buluşturuldu. Gelecek sene hedef ise 75 bin genç ve çocuğa ulaşmak.

banner269

Spor şehri Samsun

Samsun'da bu sene 45 bin genç ve çocuk sporla buluşturuldu. Gelecek sene hedef ise 75 bin genç ve çocuğa ulaşmak.

11 Ekim 2018 Perşembe 21:00
Spor şehri Samsun

Samsun Haber-Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz bu sene 45 bin genç ve çocuğun sporla buluşturulduğunu söyledi. Her yıl  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ’Amatör Spor Haftası' kutlamaları kapsamında Samsun'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş İstiklal Caddesi güzergahından devam ederek Öğretmenevi önünde son buldu. 

Etkinlikler kapsamında konuşan Karayılmaz, "Her yıl ekim ayının ikinci haftasında yoğun bir şekilde Amatör Spor Haftası kutlanıyor. İlimizde de spora gönül vermiş STK’lar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, TFF Bölge Müdürlüğü ve amatör sporcularla birlikte ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bugün de yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bu sene 45 binin üzerinde genç ve çocuğumuzu sporla buluşturduk. Geçen yıl bu rakam 28 bin civarındaydı. Bu yıl 50 bin gencimizi sporla buluşturmayı hedeflemiştik ama ufak tefek sapmalar oldu. Önümüzdeki yıl Samsun’da en az 70 bin genç ve çocuğumuzu sporla buluşturmayı hedefliyoruz. Bugün yaptığımız yürüyüşe de 2,5 bin gencimiz katılarak bizlere destek oldular” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.