banner388

Sözleşmeli tarım programı başlıyor

Atakum’da Nebiyan fasulyesi için alım garantili sözleşmeli tarım programı başlıyor.

Sözleşmeli tarım programı başlıyor

Atakum’da Nebiyan fasulyesi için alım garantili sözleşmeli tarım programı başlıyor.

26 Nisan 2020 Pazar 20:15
Sözleşmeli tarım programı başlıyor

 Atakum Belediyesi, ilçenin kırsal kesimlerinde yetiştirilen, “Nebiyan” adıyla bilinen kuru fasulye çeşidi için alım garantili sözleşmeli tarım programı başlatıyor.


KIRSAL MAHALLELER KALKINACAK

Üreticilere çağrı yapan belediye, çiftçilerle sözleşme imzalayacak. Hasat döneminde üreticiden alınacak olan fasulyenin tanıtım ve satışı Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Kırsal mahalleleri kalkındırmayı amaçlayan program, gelecek yıllarda farklı tarımsal ürünler ile çeşitlendirilecek.

Bu proje ile 56 mahallesinin 28’inde tarımsal üretim yapılan Atakum’un kırsal yerleşim alanlarının, kalkınması hedefleniyor. Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, ilk alım garantili sözleşmeli tarım programını başlattı.
Yetkililer, ilk projenin bir kuru fasulye cinsi olan “Nebiyan” ile gerçekleştirilmesine karar verdi. Kırsal mahallelerdeki muhtarlar aracılığıyla üreticilere ulaşan Atakum Belediyesi’nin ziraat mühendisleri, alım garantili sözleşmeli tarım programı için çiftçilerin başvurularını topluyor. 

FİYATLARI TİCARET BORSASI BELİRLEYECEK

Üretim yapacakları arazi metrekarelerini bildirecek olan çiftçiler ile Kırsal Hizmetler Müdürlüğü arasında sözleşme imzalanacak. Müdürlüğe bağlı ekipler, çiftçilerin ekimden hasada dek tüm üretim sürecini yakından takip edecek. Ayrıca sadece hayvan gübresi kullanılabilecek. Hasat zamanı geldiğinde ise sözleşmeli çiftçilerin elde ettiği ürünler, Samsun Ticaret Borsası’nın belirlediği fiyat üzerinden Atakum Belediyesi tarafından satın alınacak.


TÜM TÜRKİYE'YE SATILACAK

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Nebiyan fasulyesini tüm Türkiye’ye tanıtacak.

 Atakum’un kırsal kesimlerinde yetişen Nebiyan fasulyesi, özel ambalajı ve yapılacak tanıtım çalışmaları ile Türkiye genelinde satışa sunulacak. Atakum Belediyesi ile sözleşme imzalayarak üretim yapan çiftçiler, alım garantisi sayesinde hasat döneminde maddi kayba uğramayacak, ürünlerini piyasa değerinden satarak hak ettiği geliri elde edebilecek.

 Ayrıca 28 kırsal mahallede pilot üretici olarak belirlenecek bazı çiftçilere domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtımı gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-05-04 12:16:15

Merhaba,organik tarım ve çiftcimizi desteklemesi bakımından çok güzel bi çalışma umarım güzel sonuçları olur ve herkes memnun kalır.