banner388
banner390
banner410
banner408

Son yılların en sıcak Eylül ayı

Aylardan Eylül olmasına karşın hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederek, Samsun’da son yılların en sıcak Eylül ayını yaşatıyor.

banner269

Son yılların en sıcak Eylül ayı

Aylardan Eylül olmasına karşın hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederek, Samsun’da son yılların en sıcak Eylül ayını yaşatıyor.

17 Eylül 2017 Pazar 19:24
Son yılların en sıcak Eylül ayı

Samsun Haber- Geçtiğimiz yılların Eylül ayı sıcaklık ortalamalarına bakıldığı zaman, Samsun’da son yılların en sıcak Eylül ayının yaşandığı gözden kaçmıyor. 

Bugün 27 dereceyi gören termometreler Eylül ayı içerisinde 35 derece sıcaklık değerini de ölçmüştü. Hal böyle olunca Samsun’da son yılların en sıcak Eylül ayının yaşandığı fark ediliyor. Samsun’da en son 1968 yılında 38.3 derecelik sıcaklık yaşandı.  Samsun’da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar hafta sonuna kadar bu şekilde devam etmesi bekleniyor. 

Tabi sıcaklıklar yüksek olunca vatandaşlarda bu fırsatı kaçırmayıp sahillere akın etti. Pazar günü olması ve sıcak havalarında etkisi ile Samsunlu vatandaşlar sahilin ve denizin tadını çıkarttı. 

“Samsun’da 1968 yılında da Eylül ayında 38.3 derece sıcaklık görüldü”     

Sıcak havalar ile ilgili bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, "Geçen haftadan bu yana ülkemizi etkileyen sıcak hava dalgası var. Bu doğal olarak Samsun’u da etkiliyor. Önümüzdeki hafta da sıcaklıkların aynı şekilde etkili olmasını bekliyoruz. Bu ay içerisindeki günlerde maksimum 35.1 derece sıcaklığı gördük. Fakat bu daha önce böyle bir sıcaklığın yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Samsun’da 1968 yılında da Eylül ayında 38.3 derece sıcaklık görüldü. Endişe edecek bir durum yok. Tüm yurtta sıcak hava dalgası hakim. Biz de bunun etkisini yaşıyoruz" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.