banner388

Sivas'ta Ölen 33 Kişi Samsun'da Anıldı

Sivas Madımak olayında yaşamını yitiren 33 kişi, Samsun’da gerçekleştirilen yürüyüşle anıldı.

Sivas'ta Ölen 33 Kişi Samsun'da Anıldı

Sivas Madımak olayında yaşamını yitiren 33 kişi, Samsun’da gerçekleştirilen yürüyüşle anıldı.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 18:04
Sivas'ta Ölen 33 Kişi Samsun'da Anıldı

Emek ve Demokrasi Güçleri Samsun üyeleri, Sivas Madımak olayının 23. yılında yaşamını yitiren 33 kişi için yürüyüş düzenleyerek basın açıklamasında bulundu. Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş, İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde son buldu.
Yürüyüşün sonunda grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş, “Sivas gerçekleşen katliamın üzerinden 23 yıl geçti. O dönem doğanlarımız dahi bugün yetişkin bireyler oldular. Acılarımız hakikat ve adalet arayışımız ise hala taze. Hala yanıyor Madımak Oteli. Ve dostlarımızın ‘yardım edin’ çığlıkları kulaklarımızda çınlıyor hala. Sivas katliamının henüz hesabı verilememiş olmasına rağmen, katiller elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, yurt dışına çıkıyor, evleniyor, ehliyet alıyor ve yasalar çerçevesinde eceliyle ölümünü bekliyor; avukatları ise üst kademelerde yönetici, vekil, bakan oluyor. Sivas katliamında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmak için, Sivas katliamıyla ilgili bir yüzleşme gerçekleşene kadar Sivas’ta, Madımak Oteli önünde dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Grup, düzenlene basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Son Güncelleme: 02.07.2016 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.