banner388

Site Camii'ni Görenler Hayrete Düşüyor

Samsun Site Camii ve Külliyesi'ne bir mülk sahibi herkesin gözleri önünde kaçak yapı kondurdu. Kaçak yapıyı gören vatandaşlar, "Bu ne cüret" diyerek hayrete düştü.

Site Camii'ni Görenler Hayrete Düşüyor

Samsun Site Camii ve Külliyesi'ne bir mülk sahibi herkesin gözleri önünde kaçak yapı kondurdu. Kaçak yapıyı gören vatandaşlar, "Bu ne cüret" diyerek hayrete düştü.

10 Ocak 2017 Salı 11:32
Site Camii'ni Görenler Hayrete Düşüyor
Samsun Haber - Uluslararası yarışma ile projesi yapılan Samsun Site Camii ve Kulliyesi'ne bir mülk sahibi herkesin gözleri önünde kaçak yapı kondurdu, durumu gören vatandaşlar, "Bu ne cüret" diyerek hayrete düştü.

CEZA VE SUÇ DUYURUSU
Kemal Vehbi Gül'ün Samsun Belediye Başkanlığı döneminde İslam Vakfı tarafından 1973 yılında temeli atılan ve 1982 yılında hizmete açılan Site Camii ve Külliyesi'ndeki kaçak yapı için İlkadım Belediyesi ekipleri tutanak düzenlendi. Kaçak yapıya 38 bin lira para cezası uygulayan belediye, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

KAÇAK KISIM YIKILACAK
İmar Kanunu'na göre, binaye eklenen çatı yüksekliğinin aşıldığını kaydeden belediye yetkilileri, ''Tespit ettiğimiz kanuna aykırı duruma zabıt tuttuk. Belediye encümenimize de taşıdık. Encümen, yapı kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle 38 bin TL cezaya karar kıldı. Kanuna göre, çatının belli bir ölçüsü var, ancak bu binada çatı çıkılarak etrafı çevrilmiş ve anlaşılan dükkana dönüştürülmeye çalışılmış. Encümen kararından sonra, Yıkım İşleri Müdürlüğümüze gerekli yazıları yazdık. Onlar da bir iddianame oluşturarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bundan sonraki süreçte dava görülecek ve verilecek kararın ardından kaymakamlık izniyle binadaki kaçak kısım yıkılacak'' dediler.
Samsun Site Camii ve Külliyesi projesinin ulaslararası yarışma sonucunda kabul edildiği ve proje müellifinin mülk sahibini bu yüzden dava edebileceği de kaydedildi.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin Somuncu
Son Güncelleme: 11.01.2017 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz Maraşlı 2017-01-10 08:55:22

o bina yapılana kadar nerdeydiniz.hiç göremedinizmi çok ücra bir yerdemiydi.acık konuşsanıza para vermediler onun için yıkacağız desenize