banner388

Sıradışı bir sergi

İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri, okudukları kitapları kendi dünyalarında yorumlayarak sergiledi.

Sıradışı bir sergi

İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri, okudukları kitapları kendi dünyalarında yorumlayarak sergiledi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 10:48
Sıradışı bir sergi

Samsun HaberMilli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Samsun Maarif Hareketi kapsamında faaliyetlerini devam ettiren İlkadım Atatürk Ortaokulu, farklı bir sergiye imza attı. Öğrenciler, okudukları edebiyat eserlerine kendi bakış açılarıyla getirdikleri yorumları özgür bir bakışla sanatseverleriyle buluşturdular.

Serginin bir bölümünde, öğrenciler okudukları kitaplara kendi kapaklarını tasarlayarak yaptıkları çizimleri ziyaretçilerin beğenilerine sundular. Diğer bir bölümde ise okunan kitaplardan seçilen edebi cümlelerden oluşan elle yazılmış notlardan oluşan afişler sergilendi.

Öğrenciler, konuklarını yine okudukları kitapların görseller bulunan tişörtler ile gezdirirken, kağıt kıvırma sanatı kullanılarak teknoloji tasarım öğrencilerinin hazırladığı tablolar ile zenginleştirilen sergiyi İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu açtı. Sergi açılışında davetlilere ikramlar sunulurken öğrenciler tarafından kısa bir canlı müzik dinletisi de yapıldı.

Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVM) yapılan sergi açılışında konuşan Okul Müdürü Rasim Nerse, “Büyük önem verdiğimiz kitaplarla ‘hayat buluyorum’ projesi kapsamında gerçekleştirilen aynı isimli sergimiz, öğrencilerimizin okudukları edebiyat eserlerini kendi dünyalarında yeniden yorumlamalarını ve kendi bakışlarıyla yeni sanat eserleri üretmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Bu nedenle hakikaten farklı bir sergi oldu. Çocuklarımızın okumaya olan ilgilerini arttırmak ve onlara özgün sanat yorumları yapmayı öğretmek için farklı yollar, yeni projeler geliştiriyoruz. Emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bize bu imkanı sağlayan alışveriş merkezine teşekkür ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 18.05.2017 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.