banner388
banner390
banner410
banner408

Sinemanın 124 yılı Samsun'da anıldı

Sinemanın 124. yılı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

banner269

Sinemanın 124 yılı Samsun'da anıldı

Sinemanın 124. yılı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

19 Aralık 2019 Perşembe 23:08
Sinemanın 124 yılı Samsun'da anıldı

Bundan 124 yıl önce 1895 yılında Lumiere kardeşlerin çektiği “Trenin Gara Girişi” adlı film ile başlayan sinema serüveni bugüne kadar birçok yapıma imza attı.

İletişim Fakültesi Sinedüş Topluluğu ve Pazarlama İletişim Topluluğu'nun düzenlediği etkinlikte; İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin yönetmenliğini yaptığı Efsunkar, Doğa’nın Korkusu, Yılkı, Son Müşteri, Aşk-ı Araf, Fotoğraf, Dijital Sağır, Hülya Bu Ya, Kırık Kalemler, Peacefulness in Turkey ve Dağınık adlı 11 kısa film gösterime sunuldu.

"Sonunda film üretim sürecine geçebildik"

Etkinliğin açılışında konuşan Sinedüş Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan Turan, “Sinema hepimizin hayatında önemli bir yer edinmiş durumda. Evet Lumiere kardeşlerle başlıyor doğru ama 28 Aralık 1895’ten bu yana bizi büyülemeye devam ediyor. Biz de bu işin bir parçası olarak okulda film üretim sürecine geçebildik sonunda, Radyo Televizyon ve Sinema ve diğer bölümler olarak sinemaya katkılarımızı sunmaya başladık diyebilirim o yüzden benim için önemli bir etkinlik. Bugün 11 film izleyeceğiz, çeşitli etkinlikler yaparak sinemanın doğum gününü kutlayacağız” dedi.

"Final haftası nedeniyle kutlamayı erkene aldık"

Sinedüş Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Burak Anılan, uzun zamandır böyle bir etkinliğin hayalini kurduklarını belirterek, “Bugün burada Sinemanın 124. yılını kutlayacağız. Normal şartlarda sinema ‘Trenin Gara Girişi’ filmiyle 28 Aralık’ta ilk film gösterimi ile başladı fakat final haftamızın o tarihlere denk gelmesi nedeniyle biraz erken bir tarihe almak durumunda kaldık. Bugün sizlere okulumuz İletişim Fakültesi’nden çıkmış filmleri göstereceğiz. Buraya gelen ve film çeken arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Teşekkür belgeleri verildi

Gösterimin ardından filmlerin yönetmenliğini üstlenen öğrencilerden Çiğdem Dönmez, Burak Anılan, Tugay Başsal, Buğrahan Mayuk, Özge Özoğlu, Ceren Acar, Oğuzhan Sert, Ayberk Telatar, Yiğiter Ayberk Çakır, Mahmut Emin Baylan, Salma Wafiqoh ve Ahmet Köse’ye teşekkür belgeleri İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Ayrıca, ilk 3’e giren ‘Dağınık’, ‘Hülya Bu Ya’ ve ‘Dijital Sağır’ filmleri ödül aldı.

OMÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erdoğan Turan, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan, Araştırma Görevlisi Kevser Akyol Oktan ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.