banner388
banner390
banner410
banner408

Simit fiyatlarına yüzde 50 zam!

Un fiyatlarında yaşanan artış simitide vurdu. Simit fiyatlarına yüzde 50 zam yapılarak bugün itibariyle 1.5 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

banner269

Simit fiyatlarına yüzde 50 zam!

Un fiyatlarında yaşanan artış simitide vurdu. Simit fiyatlarına yüzde 50 zam yapılarak bugün itibariyle 1.5 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:11
Simit fiyatlarına yüzde 50 zam!

Döviz kuruna göre artan un fiyatları nedeniyle Samsun’da önce ekmeğe, daha sonra da simit ve atoma zam yapıldı. Zamdan önce 60 gramı 1 TL’den satılan simit, bugün itibarıyla 70 gramı 1,5 TL oldu. Vatandaşlar simit zammına tepki gösterirken, simit satıcıları yapılan zammın ardından satışlarının durma noktasına gelmesinden yakındı. Fırıncılar ise zamma artan un ve susam fiyatlarını gerekçe gösterdi.

SİMİT SATICILARINDAN TEPKİ

Zammın ardından satışlarının oldukça düştüğünü söyleyen simit satıcısı Ertan Altun, “Ekmek 1,5 TL simit de 1,5 TL. Vatandaş zaten geçinmekte sıkıntı yaşıyor. 1,5 TL’ye bu simit gitmez. Ekmek 210 gram, simit ise 70 gram. Buna bir çare bulunması lazım. Zammın ardından simit satışları çok düştü. Simit 1 TL iken de az satılıyordu, şimdi neredeyse hiç satamıyoruz. Bize göre simit fiyatları çok pahalı. Vatandaş sabah simidin 1,5 TL olduğunu öğrenince, ‘o paraya gider ekmek alırım, simit almam’ diyor ve gidiyor. Zamdan dolayı biz de vatandaşlardan tepki görüyoruz” dedi.

Simide zam gelmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Zamlar böyle devam eder. Bakarsınız 1 ay sonra ekmek gibi fiyatı tekrar 1 TL’ye düşürürler. Burada serbest ekonomi piyasası var. Herkes tutturduğunu gidiyor. Köylüsü de çiftçisi de esnafı da aynı davranıyor. Bir şey diyemiyorsunuz. Paranız varsa alıyorsunuz, yoksa alamıyorsunuz. Bunlar zengin işi. Bizim işimiz değil” diye konuştular.

1.5 TL OLMASI NORMAL

Zammı olumlu karşılayan vatandaşlar ise, “Her şeye zam geldiği gibi simite de zam gelmesi normaldir. Baktığınız zaman dolar da her geçen gün artıyor. Bu devirde simidin 1,5 TL olması gayet normal bir durum. Biz de tarhana imalatı yapıyoruz. 1 ay önce 120 TL’ye aldığımız unun çuvalı, geçen hafta 130’a aldık. Şimdi de 170 lira olmuş. Fırıncılar ne yapsın?” şeklinde konuştular.

“Eğer una müdahale edilir ve fiyatlar aşağıya çekilirse biz de zammı geri çekmeye hazırız”
Yapılan zam hakkında Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit’ten bir açıklama gelmezken, zammın gerekçesini aktaran Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler ise şunları söyledi:
“Artan dolar fiyatları un fiyatlarını çok etkiledi. Rusya’dan ithal edilen buğday, tamamen dolara endeksli. Son zamanda un fiyatları beklenin üzerinde arttı. Bu da ekmek ve simidin maliyetini oldukça yukarı çekti. Eğer una müdahale edilir ve fiyatlar aşağıya çekilirse biz de zammı geri çekmeye hazırız. Aksi takdirde bir indirim yapmak söz konusu değil. Fiyatların tekrar eski haline gelmesi için un fiyatlarının acilen düşmesi gerekiyor.”

Atoma da zam geldi
Bu sabah itibarıyla yürürlüğe giren zamlı tarife ile birlikte 1 TL olan atom fiyatına da zam geldi. Artan yumurta ve şeker fiyatlarından dolayı, daha önce 1 TL’den satılan atomun tanesi 1,5 TL oldu. Zamlı tarifeler bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberSimitZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerami 2020-10-28 17:14:04

Herşeye en az yüzde elli zam maaşlara da yüzde beş mi yapsak yoksa yüzde dortbucuk mu derler

Avatar
KoÇoVaLı... 2020-10-28 12:54:23

Desenize simit çay hayal oldu!!!Hayat pahalı herşeye zam geliyor.Ama çalışanların maaşları stabil kalıyor.Dengeyi kurmak çok zor.Padişahım çok yaşa...

Avatar
Meltem 2020-10-28 12:55:58

Onuda yemeyiz ne olacak acikinca saraya gideriz simitle karin mi doyar

Avatar
Mete Karayel 2020-10-28 14:06:33

Buğday fiyatları malum, onun yansıması.

Avatar
hesab 2020-10-29 07:42:28

Çuval 170 oldu diyor 50 tl zam
70gr 1simit demek
50 kuruş zam
Karı bi hesab edelim

Avatar
Evet 2020-10-29 21:52:37

Evet evet refernduma evet