banner388
banner390
banner410
banner408

Silah fuarında gözler Samsun Yurt Savunma'da

Almanya'da düzenlenen Avcılık ve Atış Sporları Fuarı'nda sergilenen Türk silahları büyük ilgi görüyor. 

banner269

Silah fuarında gözler Samsun Yurt Savunma'da

Almanya'da düzenlenen Avcılık ve Atış Sporları Fuarı'nda sergilenen Türk silahları büyük ilgi görüyor. 

11 Mart 2018 Pazar 16:22
Silah fuarında gözler Samsun Yurt Savunma'da

Bu yıl 45.'si düzenlenen ve 120'den fazla ülkeden bin 566 firmanın katıldığı Avcılık ve Atış Sporları Fuarı'na Türkiye'den 87 firma katılarak ürünlerini dünya pazarında sergiledi. 9-12 Mart tarihleri arasında açık olacak olan IWA Outdoor Classics Nürnberg Fuarı'nda Türk silahları büyük ilgi görüyor.

TÜRKİYE 2. SIRADA 

Avcılık ve atış sporları ürünleri konusunda dünyanın önde gelen ülkeler sıralamasında Türkiye'nin İtalya'da sonra ikinci sırada olduğunu belirten katılımcılar, ürettikleri silahların yüzde 80'lik bölümünü yurtdışına ihraç ettiklerini ifade ederek, fason üreticilikten marka olma yolunda ilerlediklerini açıkladılar. 

Rahman Orman Ürünleri Genel Müdürü Cuma Yurdan, av tüfeklerinin ahşap dipçikleri konusunda Türk cevizinin dünyada bir numara olduğunu belirterek, "Dünyanın en ünlü tüfek firmaları sattıkları birlerce dolarlık ürünlerini tanıtırken, dipçiğinin Türk ceviz ağacından olduğunu belirterek, tüfeklerinin standardının yüksekliğini özellikle vurguluyorlar" dedi. 

"CANİK" DÜNYA MARKASI OLDU

Uluslarası IWA Outdoor Classics Nürnberg Fuarı'na katılan Samsun Yurt Savunma, fuara katıldığı silahlarıyla büyük ilgi toplarken, 'Canik' marka tabancaların dünya piyasalarında aranılan markalar arasına girdiği belirtildi. SYS İhracat Müdiresi Didem Aral Savucu, fuarda 26 adet tabancanın sergilendiği ve ağırlıklı olarak son jenerasyon TP polimer gövde yeni ateşleme sistemiyle bulunan tabancılarla boy gösterdiklerini belirtti. 

SYS İhracat Müdiresi Didem Aral Savucu, ürettikleri ürünlerin yüzde 80'ini yurtdışına sattıklarını söyleyerek, "Yerli tabanca üreten en büyük kuruluşuz. Bu yıl 41 bin tabanca ürettik. Deniz Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze silah ürettik. En büyük müşterimiz Amerika. Geçen sene ateşli silahlar endüstrisinde Yılın Tabancası ödülünü Samsun Yurt Savunma tarafından üretilen Canik TP9SFx modeli kazandı. Fabrikamızda tabancaların yanı sıra roket üretmekteyiz" dedi. 

Danimarka polisinin elindeki mevcut envanteri değiştireceği kararını haber aldıklarını, Samsun Yurt Savunma Canik marka silahlarıyla teklif verdiklerini belirten Savucu, "Altı bin tabanca için ihale açan Danimarka polisinin ihalesinde ilk beşe kaldık. Testler neticesinde Glock, Sig, Beretta, Sig Sauer ve Canik kaldık. Heyecanla testlerin sonucunu bekliyoruz. Miktar altı bin adet lakin prestiji çok yüksek bir ihale. Danimarka bir NATO ülkesi, bundan sonra Norveç'teki ihaleye hazırlanıyoruz. Test için silahlarımızı Norveç'e göndereceğiz" dedi. 

Savucu, geçtiğimiz yıllara nazaran fuar idaresi tarafından getirilen yeni önlemlerden dolayı fuarı ziyaret edenlerin azalmasına rağmen Samsun Yurt Savunma standına ilgiden dolayı mutlu olduklarını, ziyaretçilerin Canik markasını bilerek standı ziyarete geldiğini söyledi.

Son Güncelleme: 12.03.2018 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.