banner388
banner390
banner410
banner408

Sigarayı bırakmak isteyenlere müjde

Sigaranın bırakılması durumunda akciğer kendini yeniliyor.

banner269

Sigarayı bırakmak isteyenlere müjde

Sigaranın bırakılması durumunda akciğer kendini yeniliyor.

31 Ocak 2020 Cuma 18:27
Sigarayı bırakmak isteyenlere müjde

BİLİM İNSANLARI ARAŞTIRDI

Nature dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, sigara içmenin bırakılması durumunda, akciğerlerin sigara içmekten kaynaklanan ve kansere yol açan genetik mutasyonun tersine çevrilebildiği belirlendi. Şimdiye kadar akciğer kanserine yol açan genetik mutasyonların kalıcı olduğu biliniyordu fakat son araştırma, genetik mutasyona uğramamış olan az sayıdaki hücrenin akciğerleri yeniden tamir edebildiğini ortaya koydu.
 Araştırmaya göre sigara bırakıldığı takdirde, bu sağlıklı hücreler büyüyerek, akciğerdeki zarar görmüş hücrelerin yerine geçerek bu görevleri üstleniyor.

40 SENE SİGARA İÇTİ, BIRAKTIĞINDA HİÇ İÇMEMİŞ GİBİYDİ 

İyileştirici etkiler, 40 sene boyunca günde 1 paket sigara içmiş insanlarda bile görüldü.
Welcome Sanger Enstitüsü'nden Doktor Campbell, "Kaydadeğer sonuçlardan biri, 40 yıl boyunca sigara içtikten sonra sigarayı bırakan hastalarda bile, hücrelerin tütünün zararlı etkilerine hiç maruz kalmamış gibi yenilenebilmesiyedi." ifadelerini kullandı. Tütünde bulunan kimyasallar, akciğer hücrelerindeki genetiğe zarar vererek onların sağlıklı hücreden kanserli hücrelere dönüşmesine neden oluyor. Sigarayı bırakan kişilerin yüzde 40'ında hiç sigara içmemiş kişilerin hücreleri kadar sağlıklı hücreler oluşabildiğini gösterdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FENASİ 2020-02-01 11:33:54

''SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE MÜJDE ''
SİGARAYA ZAM GELDİ :)