banner388

Şiddete uğrayan doktor: "Hakarete uğrayıp darp edildim!"

Samsun'da randevusuz şekilde tahlil sonuçlarını göstermek isteyen bir hasta, anlaşmazlık sonucu doktora tekme attı. Olaydan sonra konuşan doktor; "Hakarete uğrayıp darp edildim. Bu insanlara müdahale edilmesi gerekiyor" dedi.

Şiddete uğrayan doktor: "Hakarete uğrayıp darp edildim!"

Samsun'da randevusuz şekilde tahlil sonuçlarını göstermek isteyen bir hasta, anlaşmazlık sonucu doktora tekme attı. Olaydan sonra konuşan doktor; "Hakarete uğrayıp darp edildim. Bu insanlara müdahale edilmesi gerekiyor" dedi.

29 Kasım 2019 Cuma 23:50
Şiddete uğrayan doktor: "Hakarete uğrayıp darp edildim!"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğinde meydana gelen olayda; edinilen bilgilere göre, Kardiyoloji Asistan Doktor Gökhan Gök’ün hasta muayene ettiği sırada randevusuz gelen Z.B., araya girerek, tahlil sonuçlarını göstermek istedi. Doktorun tahlil sonuçlarına öğleden sonra bakıldığını, beklemesi halinde yardımcı olacağını söylediği halde Z.B. ısrarcı oldu. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Elindeki tahlil sonuçlarını doktorun yüzüne fırlatan Z.B., masaya çıkarak, Gökhan Gök’ün göğsüne tekme attı. Hasta yakınları ve görevlilerin müdahalesi ile odadan çıkarılan Z.B., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

"Doktorumuzda ciddi bir travma oluştu"

Olay hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yılmaz, "Randevusuz olarak gelen bir hasta, sonuç göstereceğini söylemiş. Poliklinikte çalışan asistan doktor da randevulu hastanın tedavisin bitiminde bakabileceği söylemiş. O arada başka bir hasta doktora bir şey sormak için içeri girince şiddet uygulayan kişi, 'Hasta bakmayı uzatıyorsunuz ve yeniden hasta alıyorsunuz’ diye bağırmış. Asistan doktora hakaret etmiş ve bunun üzerine doktorumuz kişiye dışarı çıkmasını söylemiş. Akabinde fiziksel darp olayı gerçekleşti. Masanın üzerine zıplamış ve oradan tekme atmış. Doktorumuzda ciddi bir travma oluşmuştur. Doktorumuz bugün işe gelemedi ve dizinde bir şişme var. Rapor almadı ama bugün gelemedi" dedi.

"Stres altında çalışıyorlar"

Sadece doktora değil bir insana şiddetin bile kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Yılmaz, "Kamu yararına hizmet veren doktorlar akşama kadar 50 ile 100 kadar hastaya bu poliklinikte bakıyor ve stres altında çalışıyorlar. Bu görevi yapmaları esnasında fiziksel şiddete maruz kalıyorlar. Bu tip olayların önlenmesi için bir an önce tedbir alınması gerekiyor" diye konuştu.

"Bu insanlara müdahale edilmeli"

Darp edilen Asistan Doktor Gökhan Gök ise, "Olaydan sonra dizim şişti. Bunlar üzücü şeyler. Hiçbir insana şiddet göstermeye gerek yok ama insanlarda son zamanda artan bir tahammülsüzlük var. Hakarete uğrayıp darp edildim. Bu insanlara müdahale edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2019-11-30 02:46:47

Doktor mu siradan bir vatandaş mı muayene ediyor belirsiz kilik kiyafet sac sakal karismis mesleginin ciddiyetini unutmus onlarca doktor varki. İnsanları çileden çıkarmak için egosunu tatmin etmek isteyen aşağılayan. İyilere sözüm yok onlar kendilerini okuyunca bunu biliyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi kardiyoloji polikliniği her zaman sıkıntılı geçen sene ki asistan bayan doktoru da ben dövecektim. Önce doktor olmayı değil insan olmayı öğrenin insanların psikoloji si sayenizde negatif tavan yapıyor. İşin aslını anlatın hastalara hasta değil müşteri gözüyle hastaları para makinesi olarak görüyoruz deyin tabiki diyemezsiniz.

Avatar
Türk ocağı 2019-11-30 01:08:59

Şiddet kötü bişey ama çoğu doktor şansını zorluyo adam hasta kırk takla attırıyorlar İnsana. Hemde hastanede tahlil için randevu almak ne demek normal muayene biter sonra tahliller bakılır haber saçma yorum saçma hasta hakları ihlal ediliyor bilginze

Avatar
esra 2019-11-30 11:17:23

kusura bakmasınlar bazen insanlar o kadar haklı ki doktor kendilerine cıkan yasanın farkındalar ve insanların sansını zorluyorlar . kimse babalarının yerini vermedi onlara doktorlar ise adam gibi yapsınlar isini halk her zaman haklıdır !! insanları cileden cıkarıyolar ama kabaj yine tekme atana patlar güzel ülkem güzel adaletimiz alkışşşş

Avatar
SAMSUNSPOR HERŞEYİMİZ 2019-11-30 21:41:01

HASTANEDEKİ GÜVENLİKÇİLER O ESNADA NE YAPIYOR? CEVAP ÇOK BASİT.

Avatar
Misafir 2019-11-30 21:38:22

Aynı vatandaş bir polis veya emniyet müdürüne, bir savcı veya hakime,bir valiye veya Kaymakama,bir siyasi parti il başkanına,bir millet vekiline vs vs ne olursa olsun tekme atabilirmi?Yemezzzzz yok sinirlilik yok bilmem ne bas git bedava çukurun deliganlısı.Diğerlerine yapsa ne olacağını bilir ama bir doktorun arkasını var edelim bedava karaktetsiz.

Avatar
Gamze 2019-11-30 22:04:00

bir doktora hakaret edemezsiniz onlar yıllarını vermis koskoca insanlar 10 tane ayagi eli yok insanlarin herkes sirasini beklemezse zaten birbirine girer gecmis olsun diliyorun

Avatar
Atakumlu 2019-12-01 10:04:55

Doktordalarda suç yok yanında çalışan sekreterler yetersiz bilgisiz cahil insanlardan oluşuyor ilk öncelikle sekreterleri eğitin gerisini doktor halleder

Avatar
Serseri_06 2019-12-03 13:12:36

Esra denen kişi, madem memnun değilsin, sakın doktora gitme tamam mı? Sen seçilmiş değilsin, hiçbir doktor sana özel muamele yapamaz, günde 200 insanla uğraşan birinin işini, evde oturup yemek yaparak eleştiremezsin, sakın hastaneye gitme. Evde otur ve iyileşmeyi bekle sen