banner388

Sıcaklar Karadenizli balıkçıları vurdu

Samsun'da yüksek deniz suyu sıcaklıkları balıkçıları olumsuz etkiledi. Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Sıcaklar Karadenizli balıkçıları vurdu

Samsun'da yüksek deniz suyu sıcaklıkları balıkçıları olumsuz etkiledi. Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç konu ile ilgili açıklamada bulundu.

25 Eylül 2017 Pazartesi 15:36
Sıcaklar Karadenizli balıkçıları vurdu

Samsun Haber - Samsun'da son yılların en sıcak Eylül ayı geride kalırken yüksek sıcaklıklar ile birlikte artan deniz suyu sıcaklıkları balıkçıları vurdu.



Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç yaptığı açıklamada, 21 derece civarında olması gereken deniz suyu sıcaklığının, dün 26.5 derece olarak ölçüldüğünü dile getirdi. Yaklaşık 42 yıldır balıkçılık yaptığını söyleyen Malkoç, Eylül ayında deniz suyu sıcaklıklarının bu kadar yüksek olduğunu ilk kez gördüğünü belirtti.


Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç, yüksek deniz suyu sıcaklıkları ile ilgili olarak, "Deniz suyu sıcaklığı dün yaptığımız ölçümde 26.5 derece çıktı. Bu çok yüksek bir derece. 42 yıldır balıkçılık yapıyorum ilk defa bu kadar sıcak bir Eylül gördüm. İlk defa deniz suyu sıcaklığını bu ayda bu kadar yüksek gördüm. Bu durum bizi olumsuz etkiledi. Su sıcak olduğu için balık sürüleri dağınık, bir arada değil. Kıyıya daha yakın bölgelerde duruyorlar. Oralarda da biz avlanamıyoruz. Denize açılan balıkçı sayısı çok az. Balıkçıların yüzde 80'i havaların soğumasını bekliyor. Önümüzdeki hafta itibariyle sıcaklıkların düşmesi öngörülüyor. Hava sıcak olduğu için tutulan balık da çabuk bozuluyor. Haliyle vatandaşta sıcak havalar nedeniyle balığı daha az tüketiyor" dedi.


SAMSUN'DA BALIK FİYATLARI

Samsun'da balık kilogram fiyatları, hamsi 10 TL, barbun 20 TL, istavrit 5 TL, uskumru 7 TL, mezgit 7 TL, palamut 3 tane 10 TL, kalkan 80 TL, levrek 25 TL olarak belirlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.