banner388

Sezonun ilk balıkları tezgahta

Balık av sezonunun başlaması tezgahlara da yansıdı. Çok sevilen istavritin kilosu 10 liraya düştü

Sezonun ilk balıkları tezgahta

Balık av sezonunun başlaması tezgahlara da yansıdı. Çok sevilen istavritin kilosu 10 liraya düştü

01 Eylül 2021 Çarşamba 14:27
Sezonun ilk balıkları tezgahta

1 Eylül itibariyle balık av sezonun başlaması tezgahlara olumlu yansıdı. Balıkçılar dün gece saatlerinde dualarla denize uğurlandıktan sonra balık fiyatları da düşmeye başladı. Balıkçıların istavriti bol yakalaması fiyatını 25 liradan 10 liraya düşmesini sağladı.

Balıkçıların av sezonun başlamasıyla en çok istavrit yakaladığını söyleyen balık satıcısı Onur Can Köse, “Bugün Vira Bismillah, balıkçılığın ilk günü. Bugün bol miktarda istavrit tutuldu. 10 TL’ye satılan istavrit çok uygun ve herkesin alabileceği fiyatta. İstavritin yanı sıra mezgit, barbun ve palamut da çıktı. İstavrit av sezonundan önce kilosu 25 TL’den satılıyordu. Bugün bol istavrit çıktığı için 10 TL’den satılıyor. 300 gr palamudun tanesi ise 20 TL’den satılıyor. Palamut geçen sene ağustos da bile bol çıkmıştı. Tanesini 5-10 TL’den satıyorduk. Bu sene çok geç kaldı ve tanesini 20 TL’den satıyoruz. Palamut olmadığına göre hamsi çok olacak. Vatandaşlar bu sene hamsiye doyacak” dedi.
 

“Bu sene palamut yok hamsi bol olur”


Bu senenin hamsi senesi olacağını söyleyen balık satıcısı Kurtça Aydın ise, “1 Eylül itibarıyla palamut, istavrit, barbun ve mezgit tezgahları süsledi. Karadeniz’in tüm güzel balıkları artık mevcut. Geçen seneye oranla palamut bu sene az. Geçen sene de hamsi olmamıştı bu sene de inşallah hamsi bol olur. En çok gelen balık istavrit oldu. Kilosu 10 TL’den satılıyor. Palamut, mezgit ve barbun da istavrit kadar bol çıkarsa onların da kilosu 10 TL’den satılır. Barbunun kilosu, mezgidin kilosu ve palamudun tanesi 20 TL’den satılıyor. Şu anda ise en çok kilosu 10 TL olan istavrit satıyoruz” diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2021-09-01 19:12:52

5 cm hamsiyi yakalayıp millete satmayinda yavru hayvani biz 1 sezon daha yemesek de olur yeterki hayvana üremesi ve büyümesi için şans verin özellikle hamsi için

Avatar
vatandaş 2021-09-02 10:37:42

bu balıkçıların acilen kapatılması gerekir. ufacık balıkları tezgahda satıyorlar yazıktır gunahdır.. ülkeye ihanettir.

Avatar
Bafrali 2021-09-01 22:37:56

Olsunda yiyelim kacsenedir balik yemedik