banner388

Sevda Türküsev Samsun’da; Referandum Evet için doğru zaman

Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferansına katıldı. Türküsev, “Referandum Evet için doğru zaman” dedi.

Sevda Türküsev Samsun’da; Referandum Evet için doğru zaman

Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferansına katıldı. Türküsev, “Referandum Evet için doğru zaman” dedi.

05 Nisan 2017 Çarşamba 15:45
Sevda Türküsev Samsun’da; Referandum Evet için doğru zaman

Samsun Haber - Samsun’un Canik ilçesinde 1 buçuk yıldır yapılan başlatılan Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının 19.'su yapıldı.

Konferansa başlamadan önce bir konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Canik Belediyesi olarak ülkemizin hedeflerine ulaşması noktasında sorumluluk alarak, 1,5 yıl önce Yeni Türkiye Yolunda konferansları başlattık. Bugüne kadar 19 konferansta çok önemli siyasetçi, ekonomist, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini, gazeteci ve yazarları halkımızla buluşturduk. Yeni Türkiye'nin inşasına katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Yeni Türkiye Yolunda Kadının Yeri konulu konferansın 19’uncu ve sonuncusuna konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Sevda Türküsev "Biz annemizden ve babamızdan bunları öğrendik. Bizi 'vatanına, milletine toprağına, bayrağına sahip çıkacaksın' diyerek eğittiler. Türkiye'de bir azınlık kesim 100 yıldır kendilerini vatandaş, bizim gibi muhafazakar kesimi de millet olarak görüyor. Biz yıllardır bu sistemle mücadele ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilini gördünüz. Evet diyenleri denize dökecekmiş. Bir milleti bu kadar dışlayan, kendi halkına bunları yapmayı düşünen bir zihniyet olabilir mi? Bu zihniyet iş başına gelmeden bunları söylüyor. Bunlara bırakın oy vermeyi selam bile verilmez" dedi.

Bu zihniyetin yıllardır kendisini üst sınıf olarak gördüğünü söyleyen Türküsev," Bizim Bakanımızı kendi topraklarımız sayılan konsolosluğumuza sokmadılar. Türk vatandaşlarını Hollandalı polis köpekleri ısırdı. Bunlar insan hakları savunucuları sözde. Ben bir Boşnak kızıyım. Hollandalıların Srebnica’da nasıl katil olduklarını biliyorum. Bu referandum AK Parti’nin ya da Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi değil. Bu iş hilal ile haçın mücadelesine döndü. Avrupa bu yüzden hayır kampanyası yapıyor. Güçlü bir Müslüman ülke istemiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos’taki çıkışını şimdi daha iyi anlamak lazım. Avrupa, 'nasıl olur da bir Müslüman lider gözümüzün içine baka baka bize artık susun, biz de konuşacağız' der dedi ve bizim üzerimize oyunlar oynamaya başladı. Hollanda'da seçim oldu Türk liderler karıştı mı, Almanya’da olacak, Türkiye yine karışmıyor, Fransa’ya da karışmıyor. Peki, neden Avrupa bizim kendi iç meselemiz olan referandum için bu kadar telaş içinde hayır kampanyası başlattı? Kendi ülkelerinde Türkçe hayır kampanyaları başlattılar. Bu yapılanlar bile bizim Evet dememiz için yeterli. 16 Nisan'daki referandum Evet için iyi ve doğru bir zaman" şeklinde konuştu.

Gazeteci-yazar Sevda Türküsev’in konuşmasının ardından Canik Bekediye Başkanı Başkan Osman Genç, konferansa katılımından dolayı Türküsev'e üç boyutlu tablo ve seramikten Osmanlı kaftanı takdim etti.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç, Başkan Yardımcıları, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temlsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 05.04.2017 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.