banner388

Şeref Aydın: 4. Tekkeköy Uluslararası Sempozyumu çok önemli

KATAP Başkanı Şeref Aydın, "4. Tekkeköy Uluslararası Sempozyumu kentimiz için çok önemli" dedi.

Şeref Aydın: 4. Tekkeköy Uluslararası Sempozyumu çok önemli

KATAP Başkanı Şeref Aydın, "4. Tekkeköy Uluslararası Sempozyumu kentimiz için çok önemli" dedi.

24 Nisan 2018 Salı 13:35
Şeref Aydın: 4. Tekkeköy Uluslararası Sempozyumu çok önemli

Samsun haber - Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu (KATAP) 2018 yılı çalıştayı, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapıldı. 

KATAP Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nuray Keskin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’a tarihe saygı ve katkı ödülü verdi.

KATAP Başkanı Şeref Aydın ise yaptığı konuşmada, “Tekkeköy Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştireceğimiz 4. Tekkeköy Uluslararası Sempozyumu kentimiz için çok önemli etkinlik olacaktır. Arkeolojik, inanç ve kültür rotaları sayesinde; doğal ve kültürel mirası bütüncül şekilde korumak, yorumlamak ve sunmak, tekil miras alanlarından öteye geçerek bölgesel kimliğin algılanmasını sağlamak kırsal kesimin özgün değerlerini canlandırmak ve tanıtmak, geleneksel üretim, yerel mimari gibi kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin ekonomik potansiyelini harekete geçirecek projeleri geliştirmek, kitle turizmi ve her şey dâhil turizm tiplerine alternatif yeni turizm alanlarını geliştirmek, sahil şeridi, hassas arkeolojik alanlar ve tarihi kent merkezleri gibi turizm aktivitelerinin yoğunlaştığı noktalardaki turizm potansiyelini öne çıkarmak ve destinasyonlar belirlemek, turizm hizmet sektörüne küçük ve büyük ölçekli yatırım alanları yaratarak, bölgesel kalkınmayı desteklemek. Yerel paydaşlar arasında yatay iş birliği zeminleri oluşturmak, yerel kesimde koruma bilincini geliştirmek, farkındalık yaratmak, alanı/bölgeyi deneyimleyecekler için nitelikli ve geliştirici bir seyahat deneyimi sunmasının yolunu açacaktır. KATAP bu kavramları sorumluluk alanı olarak görmektedir. Siz değerli akademisyenler bu anlayışın en önemli parçasısınız. Birlikte çok ciddi proje ve etkinlikler gerçekleştireceğiz. Önemli olan bizler değil çocuklardır. Tarihimizi, kültürel değerlerimizi ve yaşam kaynağımız doğal çevremizi koruyarak geleceğe taşıyıp çocuklara nasıl bir kent ve dünya bırakacağız? Bunun yanıtı da bu çalışmalarla verilecektir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.