banner388
banner390
banner410
banner408

Senaryodan Beyaz Perdeye Bir Filmin Öyküsü

Film Yönetmeni ve Senarist Bilal Babaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin konuğu oldu.

banner269

Senaryodan Beyaz Perdeye Bir Filmin Öyküsü

Film Yönetmeni ve Senarist Bilal Babaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin konuğu oldu.

28 Şubat 2017 Salı 17:34
Senaryodan Beyaz Perdeye Bir Filmin Öyküsü

Samsun Haber – OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Çarşamba konferanslarının bu haftaki konuğu senarist ve yönetmen Bilal Babaoğlu oldu. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı konferansın konusu “Senaryodan beyaz Perdeye Bir Filmin Öyküsü:  Aşık” oldu.

Yönetmen ve Senarist Babaoğlu’nun Ocak ayında vizyona giren filmi olan ‘Aşık’, ünlü ozanımız Aşık Veysel’in hayatından önemli bir kesitin kurgulandığı ve aşkın felsefesini işlediği bir film olarak oldukça ilgi çekti. Havzalı olan Babaoğlu, öğrencilerle gerçekleştirdiği interaktif söyleşiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlerin sinema ve dizi sektörüne bakışı ve bir anlatı olarak sinemanın anatomisi hakkındaki hevesli sorgulamalarından etkilendiğini vurguladı. Samsun’da bir sinema ya da dizi film çekimi için planları olduğunu, akademik anlamda işbirliğinin yanı sıra Samsunluların da desteğiyle Samsun için önemli ve özellikli bir projeksiyonu hayata geçirmekten büyük mutluluk duyacağını da dile getirdi.

Söyleşiden sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker ve öğretim üyesi Prof.Dr. Memduh Erkin, Bilal Babaoğlu’na teşekkür belgesi verdiler.

Gökhan İçkilli

Anahtar Kelimeler:
OmüSinemaGüzel Sanatlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.