banner388
banner390
banner410
banner408

Şehidin ismi ölümsüzleştirildi

O şehidin adı, güreş müsabakalarına verildi.

banner269

Şehidin ismi ölümsüzleştirildi

O şehidin adı, güreş müsabakalarına verildi.

03 Şubat 2020 Pazartesi 18:07
Şehidin ismi ölümsüzleştirildi

Canik Yaşar Doğu Güreş Salonu’nda, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından şehit güreşçi Hakan Altıkatoğlu anısına Gençler Güreş İl Birinciliği Müsabakaları düzenlendi.
12 Haziran 1998'de Tatvan'da şehit olan Hakan Altıkatoğlu’nun isminin verildiği turnuvada birinci gün serbest branşında 48 sporcu, ikinci gün grekoromen ve bayanlarda 36 erkek, 9 kadın sporcu yarıştı.

Şehit Hakan Altıkatoğlu'nun babası Mustafa Altıkatoğlu, “Şehit ve gaziler sayesinde kutsal vatan topraklarında özgürce yaşıyoruz. Şehitlerimiz bu vatan için canlarını feda ederken gazilerimiz de bedenlerini vatan ve millet için, bayrak ve ezan için siper etti. Güreşte Samsun Bölge Şampiyonluğu gibi birçok başarılara imza atan canım Hakan’ımı ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Hakan’ım sen bizimlesin, ölmedin yaşıyorsun. Bu turnuvaya ismi verilmesi bizi de gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilci Harun Erkan, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün direktifleri ve Güreş İl Temsilciliğimizin planlamasıyla turnuvanın şehit olan güreşçimizin ismiyle düzenlenmesine karar verilmiştir. Turnuvaya 3 kategoride 93 sporcu katıldı. Burada serbest kategorisinde birinci olanlar 17 – 19 Mart tarihinde, grekoromen de birinci olanlar 26 – 28 Mart 2020 tarihinde, bayanlarda birinci olanlar da 14 – 15 Mart 2020’de Antalya’da ilimizi temsilen Türkiye Şampiyonası’na katılacaklardır” ifadelerini kullandı.

Turnuvaya eski Milli Güreşçi ve Kırkpınar Baş Pehlivanı Mehmet Donbay da katılarak müsabakaları izledi. Turnuva sonrasında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. 

Anahtar Kelimeler:
MüsabakaGüreşSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.