banner388

Savaştan kaçıp Samsun'a gelen 4 çocuk annesi kaldı

Savaştan kaçarak Samsun'a gelen 4 çocuk, anneleri vizesi olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilince mağdur oldu.

Savaştan kaçıp Samsun'a gelen 4 çocuk annesi kaldı

Savaştan kaçarak Samsun'a gelen 4 çocuk, anneleri vizesi olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilince mağdur oldu.

25 Nisan 2017 Salı 10:55
Savaştan kaçıp Samsun'a gelen 4 çocuk annesi kaldı

Samsun Haber - Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 6 kişilik bir aile Türkiye'ye sığınmacı olarak geldi. Bağdat'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına uçak yoluyla gelen Firas Sifyan Muhiddin (36) isimli kadın, eşi İhab Sifyan Muhiddin ve 4 çocukları polis kontrolünde sorgulamaya alındı. Hem Irak hem de Suriye vatandaşı olan baba İhab ile 4 çocuğu kabul edilirken, anne Firas Muhiddin vizesi olmadığı iddiasıyla sınır dışı edildi. Baba İhab ve 4 çocuğu ile Samsun'daki kardeşinin yanına yerleşti.

Suriyeli annenin Samsun’daki kız kardeşi Hayfa Seyyid Abdurrahman, "Kız kardeşimin bir an önce Türkiye’ye tekrar geri dönmesini istiyoruz. Vizesi olmadığı için sınır dışı edildi. Yetkililerden bu konuda bir yardım bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı biz çok seviyoruz. Allah ondan razı olsun. Kardeşimin 4 çocuğu burada perişan oldu. Zaten bizim durumumuz yoktu. Şimdi daha da zor geçiniyoruz. Hiçbir şekilde yardım almıyoruz. Çocuklar annelerini özledi. Anneleri olmadığı için geceleri ağlıyorlar. 2 yaşındaki çocuğu daha sütten kesilmedi. Anne sütüne ihtiyacı var" diye konuştu.

Çocukların amcası Minas Seyyid Abdurrahman ise “Ben günlük ne iş bulursam onu yapıyorum. Belirli bir işim ve ya bir yardım yok. Günlük kazandığımla evimin ihtiyaçlarını sağlıyorum. Biz savaştan kaçarak buraya geldik. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Sınır dışı edilen Firas Sifyan Muhiddin’in Türkiye’ye gelmesini istiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 25.04.2017 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.