banner388

SASKİ, SAMÇEP'in açıklamasını yalanladı! 

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) içme suyu içerisinde ağır alüminyum olduğunu ve halk sağlığına zararlı olduğunu düzenlediği basın toplantısında belirtmişti. SAMÇEP tarafından yapılan açıklamanın ardından bir açıklamada SASKİ'den yapılarak test ve analizler yalanlandı.

SASKİ, SAMÇEP'in açıklamasını yalanladı! 

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) içme suyu içerisinde ağır alüminyum olduğunu ve halk sağlığına zararlı olduğunu düzenlediği basın toplantısında belirtmişti. SAMÇEP tarafından yapılan açıklamanın ardından bir açıklamada SASKİ'den yapılarak test ve analizler yalanlandı.

03 Mart 2020 Salı 15:48
SASKİ, SAMÇEP'in açıklamasını yalanladı! 

Samsun'da içme suyunda oluşan kötü koku hakkında vatandaşlar tepki gösterirken SASKİ ekipleri durumunda ihmalden kaynaklı olmadığını mevsim geçişinden kaynaklı olduğunu açıklamıştı. Açıklamanın ardından durumun devam etmesi sonrası Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) suda yaptığı analiz ve testler neticesinde vatandaşların suyu kullanmasının tehlikeli olduğunu ve suda olması gereken miktarın iki katından daha fazla alüminyum olduğunu ifade etmişti. SAMÇEP'in açıklaması sonrası SASKİ test sonuçlarını yalanlayarak, iddiada bulunanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını duyurdu. 

SASKİ'den SAMÇEP'in açıklaması sonrası yapılan açıklama şu şekilde:

"Kamuoyunda içme suyunda ‘alüminyum oranının yüksek olduğu’ yönünde ifadelere yer verilmiştir. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereğince içme suyu kalitesinin denetim altında tutulması maksadıyla il genelinde Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı ekipleri ile idaremiz görevlileri eşgüdüm dahilinde düzenli olarak çalışmalar yürütmektedir. Halk sağlığı ekipleri tarafından içme suyu şebekemizden ve içme suyu depolarımızdan gerekli numuneler alınarak, Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analiz edilmektedir. Ayrıca, içme suyunun temizliği ve standartlara uygunluğunu takip ve denetim amacı ile teknik ekiplerimiz merkezde ve ilçelerde haftanın 7 günü çalışmalarına devam etmektedir.

Bu açıklamalar çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzce halkımıza sağlıklı ve içilebilir su verilmesi noktasında gerekli hassasiyetin gösterildiği açık olup, basın aracılığıyla ileri sürülen yanıltıcı, maksatlı ve mesnetsiz bilgilerden ziyade su kalitesi hakkındaki en doğru bilginin SASKİ’den alınacağını ve halkımızın tedirgin olmasına sebep olacak kaynağı güvenilir olmayan bu tür haberlerin dikkate alınmamasını, bu tip gerçek dışı iddiaları yazan, yayan ve yayınlayan kişi ya da kişiler hakkında da ilgili hukuki sürecin başlatılacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Son Güncelleme: 03.03.2020 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sms 2020-03-03 21:05:18

Bu işin yalanı şakası olmaz. Ortada bi sıkıntı yoksa, alınan numuneler kontrol edilmemişse böyle bir beyanda bulunulur mu. Yanlış beyanda bulunan kişi veya kurum, başının belaya gireceğinden haberi yok mu. Eğer bu kişi bu kadar bilgisiz ise o kurumda ne işi var. Mahkemeye verecem diye kendini böyle temizleyemzsin Saski.

Avatar
samsunluyuz 2020-03-03 17:14:47

haklıysan ver mahkemeye

Avatar
Leman 2020-03-03 20:10:32

Halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yok,düzgün yapın hizmetlerinizi..

Avatar
KoÇaVaLı 2020-03-04 11:00:51

Alınan numunelerin sıkıntılı olduğu musluklardan akan leş gibi suylu bağdaşıyor.SAMÇEP'in raporunun %100 diğru olduğuna inanıyorum.Çünkü sular lahım suyundan farksız.Başkan yalandan mahkemeye vercem falan filan diye yaygara yapıyor.Gelen gideni aratır derlermiş.Hiç aklıma gelmezdi yusuf ziya yılmaz'ı mumla arayacağım...

Avatar
Hakan erdal 2020-03-03 16:21:50

Logoyla ugras, az akilli is yapin hizmet yapin ya , istifa et

Avatar
SEBAHATTİN 2020-03-03 19:56:47

saski tamamen yalana dayalı beyanlarda bulunup, bizleri aldatıyor.
herkez başının çaresine baksın. ben su arıtma kullanıyorum.
resmi ağızlara inancım kayboldu.

Avatar
Serkan 2020-03-03 20:32:42

Yaw ne mamalak insanlarsınız bunları bu kurumların başına hangi mantıkla aldılar bu nasıl bir iştir ortada bir kusur var ve kusurun ne oldugunu kımden kaynaklı oldugunu çözemeyecek kadar beceriksizler