banner388
banner390
banner410
banner408

SASKİ Genel Müdüründen Dededağ Açıklaması

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra’nın Dededağ Mahallesindeki su kesintisiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda açıklama yaptı.

banner269

SASKİ Genel Müdüründen Dededağ Açıklaması

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra’nın Dededağ Mahallesindeki su kesintisiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda açıklama yaptı.

22 Kasım 2016 Salı 18:05
SASKİ Genel Müdüründen Dededağ Açıklaması

Büyükşehir Belediyesi Meclisinde CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek ve Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz, Bafra ilçesindeki Dededağ Mahallesinin su sorunu hakkında bilgi istemesi üzerine SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu şu açıklamada bulundu:

“Bafra Belediyemiz ile zamanındayaptığımız toplu su satış protokolü gereği Dededağ Mahallemizin içme suyu ihtiyacı temin ediliyor. Bu mahalleyi besleyen su bir ana sayaçtan ve bir ana borudan geçiyor. Vilayet İl Paylaştırma Komisyonu tarafından bize 2014 yılında 300 bin TL’nin üzerinde Dededağ Mahallesinin borcu alacak olarak devredildi ve tüm ısrarlı takibimize rağmen tahakkuk eden yeni su bedellerini bu mahallemiz gecikmeli, eksik, yarım ödemeye devam ettiler. Birçok defa sularını kestik, sonra o mahallenin muhtarı ‘100 bin lira getireceğim, 150 bin lira getireceğim’ şeklinde suların açılmasını talep etti, zaman zaman bir miktar paralar yatırıldı, yapılandırmalar yapıldı. 2 taksit yatırılmadığında yapılandırma bozulur. Yapılandırmada taksitlerini ödemediklerinden borç katlanarak büyüdü ve bugün gecikme faizleriyle birlikte 940 bin TL'ye ulaştı. Ödememekte ısrar ettiklerinden, durum içinden çıkılmaz bir boyutlara ulaştı ve tüm uyarılarımız, girişimlerimiz yarım kaldı. Biz de son çare olarak yasal hakkımızı kullanarak sularını kestik. Bugün bunu yapmasaydık, yarın daha büyük rakamlar karşımıza çıkacaktı. Biz 50 TL, 100 TL gibi faturalarını ödemeyen fakir fukaranın suyunu keserken, Dededağ Mahallesinde ahırlar var, ticari müesseseler var ve hala ödememekte ısrarcı olmalarını kabul etmek mümkün değildi” 

"MÜNFERİT ABONELİĞE GEÇİLMELİ"
Dededağ Mahallesindeki su borcunu tahsil edebilmek adına sularını kestiklerini ve halen suyun kesik olduğunu ifade eden Demircioğlu, “Mahalle sakinleri hakları olmadığı halde gereksiz davranışlar içerisine girip, bu parayı ödememenin yollarını arıyorlar. Muhtarla bu sabahki görüşmemizde mahalle sakinlerinin yeni bir yapılandırma istediklerini söyledi. Bu onların yasal hakları ve taksitlerini ödedikleri takdirde köy tüzel kişiliğinin kalkmış olması sebebiyle toplu su satışını iptal edip münferit aboneliğe geçmek mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

"ÖDEYECEKLERİNE İNANMIYORUM"
Dededağ Mahallesindeki bu 2,5 yıldır devam eden sorunda çok fazla iyi niyet gösterildiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Çok fazla iyi niyet gösterildi ve bu işin muhatabı SASKİ Genel Müdürlüğüdür. Çözüm konusunda muhtar da gayret gösteriyor, fakat yaklaşık bin tane abone var ve muhtarın demesine göre, bunların sadece 95 tanesinin borcu yok. Muhtar yine yapılandırılma istiyor, fakat bu yapılandırma sürecinde de bunların bu parayı ödeyeceklerine ben inanmıyorum. Sadece zaman kazanmaya çalışıyorlar, biz yasalar çerçevesinde bu süreci devam ettiriyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 24.11.2016 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.