banner388

SASKİ'den içme suyu hakkında yeni açıklama! Sağlığı tehdit edecek su vermedik

Samsun'da içme suyu konusunda kurumlar tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. SASKİ konu ile ilgili yaptığı yeni açıklamada halk sağlığına zararlı suyun verilmediğini iddiaları ortaya atanlara hukuki işlem başlatılacağını ifade etti. 

SASKİ'den içme suyu hakkında yeni açıklama! Sağlığı tehdit edecek su vermedik

Samsun'da içme suyu konusunda kurumlar tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. SASKİ konu ile ilgili yaptığı yeni açıklamada halk sağlığına zararlı suyun verilmediğini iddiaları ortaya atanlara hukuki işlem başlatılacağını ifade etti. 

04 Mart 2020 Çarşamba 17:05
SASKİ'den içme suyu hakkında yeni açıklama! Sağlığı tehdit edecek su vermedik

Samsun'da içme suyunda oluşan kötü koku ve bulanıklık nedeniyle ortalık gerilmeye başladı. Vatandaşlar çeşme suyu kullanımını neredeyse sıfıra indirirken kurumlardan birbirine zıt açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. 

İLK AÇIKLAMA: İHMAL DEĞİL MEVSİM GEÇİŞİ 

Samsun'da içme suyunun koktuğunu ve suyun bulanık geldiğini belirten vatandaşlar sosyal medyadan tepki yağdırmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Fatih Yıldız, "Samsun'da suda yaşanan kokunun sebebi ihmal değildir. Mevsim geçişlerinde olan yağışlar sonrasında bazı estetik parametre dediğimiz durumlar oluşur. Halkımızın tedirgin olmasına gerek yok"

2. AÇIKLAMA SAMÇEP'TEN: SUDA ALÜMİNYUM VAR SAĞLIĞA ZARARLI

Daha sonra suda yaşanan sorunun devam etmesiyle birlikte test ve analizler yapan Samsun Çevre Platformu, suda alüminyum değerinin olması gerektiğinden daha fazla olduğunu ve halk sağlığına zararlı olduğunu düzenlenen basın toplantısında belirtmişti. 

3. AÇIKLAMA YİNE SASKİ'DEN: TESTLER YALAN EN GÜVENİLİR KAYNAK BİZİZ HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK 

SAMÇEP'in açıklamasından sonra yeni bir açıklama yapan SASKİ, SAMÇEP'in test ve analizlerini yalanlayarak en doğru kaynağın SASKİ olduğunu gerçek dışı iddia ortaya atanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını ifade etti.

4. AÇIKLAMA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN: SUDA ALÜMİNYUM VAR

Yapılan 3 açıklamanın ardından bir açıklamada Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden yapıldı. Yapılan açıklamada SAMÇEP'in gerçekleştirdiği testleri doğrular şekilde alüminyum değerlerinin olması gerekenden fazla olduğu ve SASKİ'ye gerekli uyarıların yapıldığı belirtildi.

SON AÇIKLAMA YİNE SASKİ'DEN: SAĞLIĞA ZARARLI SU VERİLMEDİ HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK

SASKİ'nin internet sayfasından yayımlanan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ‘SASKİ tarafından şehre arz edilen içme suyunda alüminyum değerlerinin izin verilen limit değerlerin üzerinde seyrettiğine dair’ haberler yayınlanmaktadır. İdaremiz tarafından arıtma tesislerinde üretilerek şehrimize verilen içme suyu ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ kapsamında denetleyici kurum olan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sürekli izlenmektedir. Yönetmelik kapsamında ‘gösterge parametreler’ arasında sayılan alüminyum değerlerinde sapmalar olması halinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli bildirimler tarafımıza yapılmakta ve buna göre idaremiz tarafından en hızlı şekilde gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda halk sağlığını tehdit edecek boyutlarda risk oluşturan sular hiçbir şekilde şehrimize verilmemiştir. Şu anda arıtma tesisi çıkışında alüminyum değerleri limit değerlerin altında seyretmektedir. Analiz raporları da paylaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:
“Basın ve yayın organlarınca yapılan haberlere konu olan su analizlerinin numune alma konusunda yetkin kişilerce ve prosedürlere uygun şekilde alınan numunelerden yapılıp yapılmadığı ve analiz ettirilen numunelerin SASKİ tarafından üretilen suya ait olup olmadığı bile belli değilken; halkımızı tedirgin etmeye dönük, belediyemize ve idaremize karşı duyulan güveni sarsıcı maksatlı açıklamaları yapanlar ve yayınlayanlar hakkında gerekli işlemler başlatılacaktır.”

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal yuce 2020-03-04 17:59:11

tabiki il saglik mudurlugune ..disardan getirilip sisirilen SASKI YE .DEMIRE DEGIL..GIT ARTIK .YAPTIN YUKUNU..

Avatar
Atakumlu 2020-03-04 17:11:32

Herkes yalancı bir tek saski doğru varsa hata kabul edin düzeltin koltuk sevdalısı olmayın halkın sağlığı hiçmi önemli değil sayın saski

Avatar
samsunluyuz 2020-03-04 17:45:03

İl sağlık müdürlüğü devletin resmi kurumu bu test sonuçlarına göre samsun cumhuriyet savcılığı lütfen bu olaya el atsın bu ihbar kabul edilsin hiç bir kurum ve ya kişilerin halkın sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Ve cezalarını da çeksinler

Avatar
Saski istifa 2020-03-04 18:34:53

Yapamıyorsan bırakacaksın o koltukta oturmayı istafa et sayın müdür bey

Avatar
Doğrucu Adam 2020-03-04 21:13:57

Bizim Anadolu’muzun güzel insanlarının atasözleri vardır “söyle yalanı seveyim inananı” yumuşatarak yazdım kusura bakmayın. Yazıklar olsun yazıklar

Avatar
KoÇaVaLı 2020-03-04 22:21:00

Açık ve net.Musluklardan lahım suyu akıyor.Kimse vatandaşı kandırmasın.Ve bu pis suların düzeleceğine asla inanmıyorum.Çünkü şöyle böyle 1 ay oldu.Boklu sular akmaya devam ediyor...

Avatar
Emekli.saglikci. 2020-03-05 01:35:12

Arkadaşlar.ben.ilce.saglik.mudurlugunde.cst.teknisyeni.olarak.gorev.yapiyordum.emekli.olali.8.ay.oldu.emekli.olmadan.once.bu.suları.ordaki.arkadaşlarla.biz.alıyorduk.bu.aliminyum.olayı.yeni.değil.yıllarca.vardı.bizlere.zehir.incirdiler.bakın.ileriki.zamanlarda.aizamir.beyinde.hasar.unutkanlık.ve.böbrekte.hasar.yapıyor.bu.işin.şakası.yok.derhal.savcıları.göreve.davet.ediyoruz.bu.sudan.herkez.içiyor.benim.adim.emekki.cst.kadir.koldere.ismimide.söyledim.hadi.belediye.beni.mahkemeye.versin.hepsinin.kanıtları.var.insan.sağlığıyla.oynayamazsınız.arkadas

Avatar
Hamit 2020-03-04 20:38:10

Arkadaşlar insan sağlığı kadar değerli bir şey yok.saski yi insan hakları mahkemesi ne şikayet edelim yüksek tazminat alırız. Ben yarın başvuracağım birlikten kuvvet doğar