banner388

Sarkmış Cildin Kolajeni Eksiktir

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, cildin gençliğini ve canlılığını korumanın veya geri kazanmanın yolunun ciltteki kolajen lifleri artırmaktan geçtiğini söyledi.

Sarkmış Cildin Kolajeni Eksiktir

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, cildin gençliğini ve canlılığını korumanın veya geri kazanmanın yolunun ciltteki kolajen lifleri artırmaktan geçtiğini söyledi.

02 Haziran 2017 Cuma 10:51
Sarkmış Cildin Kolajeni Eksiktir

Samsun Haber Cilde sıkılığını ve sağlamlığını veren ana yapı taşının kolajen olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, “Kolajen, bir cilt altı bağ doku elemanıdır, protein yapılıdır ve liflerden oluşur. Cilde esnekliğini veren Elastin liflerle beraber, bağ dokunun fibroblast denen ata hücrelerinden sentezlenir. Görevini tamamlayan ve işlevselliğini yitiren kolajen lifler, doğal mekanizmalarla yıkıma uğrar ve yerine yenisi sentezlenir. Otuzlu yaşlara kadar,  yapım ve yıkım dengededir. Yaşla beraber kolajenin yıkım miktarı yapım seviyesinin üzerine çıkar. Cilt gevşer, sarkar, canlılığını ve elastikiyetini yitirir. Ciltte önce ince sonra derin kırışıklıklar meydana gelir” dedi.

Cildin bağ doku kompartmanındaki  kolajeni artırmanın çeşitli yollarının olduğunu ifade eden Dr.Ettekin, “Bunların en basiti dermaroler veya dermapen gibi micro-iğneleme yöntemleri ile yeniden sentezlenmeyi mekanik olarak uyarmaktır. Yine lazer, odaklanmış ultrason ve radyofrekans dalgaları gibi çeşitli enerjilerin kullanımı ile kolajen üretilmesini sağlamak mümkündür. Bu tetik enerjileri, kolajen üretiminde rol alan, aminoasitler ve enzimatik katalizör olan vitamin ve mineralleri içeren ürünlerle desteklemek mümkündür” diye konuştu.

Cildin gençliğini korumak için kolajenin arttırılması gerektiğini belirten Dr.Ettekin, “Cildin kolajenini artırmanın en kısa süreli yolu ise son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan, biyo-teknolojik laboratuvarlarda üretilen ve insan vücudu ile uyumlu olan kolajen maddenin doğrudan cilt altına enjekte edildiği uygulama şeklidir. İstenilen yenilenmenin elde edilmesi ihtiyaca göre, 15 günlük aralıklarla yapılan 1-4 seansla mümkündür. Kolajen artırıcı uygulamalardan hangisi seçilecek olursa olsun, işlem öncesi yarım saatlik anestezik krem uygulaması hastanın ağrı duymaması için yeterlidir. Sonuç olarak cildin gençliğini ve canlılığını korumanın veya geri kazanmanın yolu cilt altı bağ dokunun kuvvet taşı olan kolajeni artırmaktan geçer. Yeterli kolajen miktarının varlığı, kırışıklık, gevşeme ve sarkma gibi yaşlılık belirtilerini önemli ölçüde engeller veya ortadan kaldırır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.06.2017 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İntörn dr Elif 2017-06-02 18:47:08

Medikal estetik hekimi olmak için nereyi bitirdiniz ? Ben de sizin gibi olmak istiyorum.