banner388
banner390
banner410
banner408

Sarıfakıoğlu'ndan YSK'ya öneri

Samsun’a gelen Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu tarafındanYüksek Seçim Kurulu (YSK)’na ‘felaket kurtarma merkezi’ önerisinde bulunuldu.

banner269

Sarıfakıoğlu'ndan YSK'ya öneri

Samsun’a gelen Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu tarafındanYüksek Seçim Kurulu (YSK)’na ‘felaket kurtarma merkezi’ önerisinde bulunuldu.

12 Nisan 2017 Çarşamba 21:27
Sarıfakıoğlu'ndan YSK'ya öneri

Samsun Haber- Samsun’a gelen Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu tarafındanYüksek Seçim Kurulu (YSK)’na ‘felaket kurtarma merkezi’ önerisinde bulunuldu.

SEÇSİS’i incelemeye aldık’

Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu, organize edilen konferansa katılmak için Samsun’a geldi. Düzenlenen konferans öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Sarıfakıoğlu, Seçim Bilişim Sistemi’nin (SEÇSİS) her seçim döneminde kamuoyunda endişelere ve şüphelere sebep olduğunu ifade ederek sistemi incelemeye aldıklarını belirtti. Bu bağlamda bir rapor hazırladıklarını ifade eden Sarıfakıoğlu, şu açıklamalara yer verdi:

“En büyük etki alanı bu raporun, sonuna doğru sıraladığımız riskler ve bu riskleri karşılayacak öneriler belirttik. YSK’ya önerimizin başında şu geliyor; YSK Seçim Bilişim Sistemi’nin elektronik altyapısının kesintisiz çalışabilmesi için en başta felaket kurtarma merkezi alt yapısı tasarlamalıdır, bunu hayata geçirmelidir. Bizim YSK’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda YSK’nın kamuoyu ile paylaştığı bilgiler doğrultusunda böyle bir alt yapının olmadığını biliyoruz. Biz bunun risk olduğunu düşünüyoruz. Yeni herhangi bir siber saldırı, herhangi bir doğal afet, herhangi bir terör saldırısı kapsamında tüm veri merkezinin sadece bilişim sisteminin bir bileşiminden bahsetmiyorum onun yedeklerinin olduğunu ifade ediyorlar ama sistemin bir bütün olarak çalışamama durumu kapsamında bu türlü durumlarda farklı lokasyonda bir felaket kurtarma merkezinin ayağa kalkması gerekiyor. Böyle bir alt yapının olmadığını biz saptadık. Bu bir risktir. Hele hele ülkemizde böyle bir riskler ülkesi olduğunu düşünürsek, siyasi belirsizlikler olduğunu düşünürsek, darbe girişimleri yaratan bir zeminde yaşadığımız böyle bir ortamda yaşadığımızı düşünürsek bu bir risktir bu riskin giderilmesi gerekir. Dolayısıyla herhangi bir sistemi çalışamaz hale getirecek bir şeyin sonucunda kesintisiz çalışmayı sağlayacak bir alt yapının kurulması gerekir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.