banner388

Şarbon, Brezilya'dan Türkiye'ye gelen gemilerle mi bulaştı

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, Şarbon hastalığının Brezilya'dan Türkiye'ye gelen Nada isimli gemideki hayvanlardan yayıldığını iddia etti. Geçtiğimiz aylarda Samsun'a da Brezilya'dan hayvan yüklü gemi gelmişti.

Şarbon, Brezilya'dan Türkiye'ye gelen gemilerle mi bulaştı

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, Şarbon hastalığının Brezilya'dan Türkiye'ye gelen Nada isimli gemideki hayvanlardan yayıldığını iddia etti. Geçtiğimiz aylarda Samsun'a da Brezilya'dan hayvan yüklü gemi gelmişti.

07 Eylül 2018 Cuma 09:49

Kültür eski Bakanı ve CHP Mersin eski Milletvekili Fikri Sağlar şarbon hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. SÖZCÜ'ye açıklama yapan Sağlar, hastalığın Brezilya'dan Türkiye'ye giriş yapan ve 25 bin büyükbaş hayvanın yüklü olduğu Nada isimli gemiden bulaştığını belirtti. Sağlar, "Bu gemi 27 günde Brezilya'dan Mersin'e geldi. Birçoğu bu yolculuk sırasında hastalık kaptı ve kontrolsüz biçimde yurda dağıtıldı. Bu ticaret hem ülkenin hayvancılığını hem de halk sağlığını ilgilendiriyor" dedi.

"HAYVANLAR SAĞLIKSIZ ŞEKİLDE GEMİDE TUTULDU"

Hayvanların sağlıksız şekilde gemide tutulduğunu öne süren Sağlar, "Nada isimli gemideki hayvanlar son derece sağlıksız koşullarda gemide tutuldu. Brezilyalı hayvanseverler günlerce durumu protesto etti. Yolda hastalık kapanlar, aç ve susuz bırakılanlar, ölenler oldu. Hayvanların gemiden çıkarılmadan önce ciddi bir kontrol ve karantinadan geçirilmesini istedik. Ancak ısrarlarımıza rağmen bu maalesef yapılmadı" diye konuştu.

"HASTALIKLI HAYVANLAR DENİZE ATILDI"

Hastalıklı hayvanların denize atıldığını iddia eden Sağlar, "Hastalıklı hayvanların denize atıldığını öğrendik. Olağanüstü kötü koşullarda, haftalarca taşınan bu hayvanlar hastalandı. Hayvanlar limana geldiğinde şehri kötü bir koku sardı. Mersin'den sonra Samsun'da da bu sorun yaşandı. Karantina önlemi alınmaması nedeniyle baş gösterdi” şeklinde ifade etti.

BREZİLYA'DAN SAMSUN'A DA GEMİ GELDİ

Geçtiğimiz aylarda da Brezilya'dan Samsun Limanına hayvan yüklü gemi gelmişti. Gemide 4 bin 550 büyükbaş hayvanın bulunuyordu. Bu hayvanların 3 bin 300’ü Samsun’a, 1250’si ise Kırşehir’e götürülmüştü. Geminin limana yanaşmasıyla birlikte şehirde oluşan kötü koku tüm Samsunluları rahatsız etmişti. 

Son Güncelleme: 07.09.2018 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuyucu 2018-09-07 11:56:41

GÜNLERDİR İĞRENÇ SÜREN KOKU PEKTE SAĞLIKLI OLAMAZ KİMSE ET YEMESİN.