banner388
banner390
banner410
banner408

Santral'de rüşvet iddialarına Oltan ve Köleoğlu Enerji'den cevap!

Samsun Çarşamba'da kurulan Biyokütle Enerji Santrali'nin halka olumlu görünmesi için rüşvet teklif edilmesi iddialarına OKE'den cevap geldi.

banner269

Santral'de rüşvet iddialarına Oltan ve Köleoğlu Enerji'den cevap!

Samsun Çarşamba'da kurulan Biyokütle Enerji Santrali'nin halka olumlu görünmesi için rüşvet teklif edilmesi iddialarına OKE'den cevap geldi.

27 Ekim 2019 Pazar 15:12
Santral'de rüşvet iddialarına Oltan ve Köleoğlu Enerji'den cevap!

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yapılacak olan Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili iddialar her geçen gün değişiyor. Bir yandan kullanılacak yakıtların doğal olduğunu söyleyen Oltan ve Köleoğlu Enerji, bir yanda da santrali istemeyen topluluklar bulunuyor. Santral konusunda şimdi de rüşvet konusundaki açıklamalarıyla Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) ön planda.

OKE; Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili olumlu açıklamalar yapmaları için bazı oda başkanlarına 250 bin lira para teklifinde bulunulduğu söylemişti. İddiaya göre Oltan Köleoğlu Enerji, Çarşamba ilçesine yapılacak santral için olumlu açıklamalar yapmaları durumunda bazı ziraat odaları başkanlarına para teklifinde bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Samsun Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, kendisine de rüşvet teklifi geldiğini fakat reddettiğini söyleyerek; "Firmanın santral ile ilgili açıklamalarını okumamız için 50 bin TL, Çorum Mecitözü Santrali ile ilgili açıklama yapmamız karşılığında da 200 bin TL para teklif edildi. Biz bu ahlaksız teklifleri kabul etmedik." demişti.

"Rüşvet iddialarını açıklama gereği duyduk"

OKE'den rüşvet iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada; "Samsun’da kurulmakta olan Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili bazı çevreler tarafından kamuoyuna kasıtlı ve art niyetli olarak yapılan açıklamaları ibretle ve üzüntü ile izlemekteyiz. Çarşamba Biyokütle Enerji her aşamasında işlemlerin yasal olarak yapıldığı ve tamamen bitkisel atıklar kullanılarak enerji üretiminin gerçekleştirileceği santral olacaktır. Santral ile ilgili olarak bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin akla hayale gelmeyecek bilgisizlikle, ithamlar ve suçlamalarda bulunması karşısında ve özellikle de her şekliyle suç olan rüşvet iddiaları konusunda açıklama yapma gereği duyulmuştur." dedi.

"Erdal Avcı ile irtibatımız olmamıştır"

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'nın açıklamalarına da cevap veren OKE; "Son olarak Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’nın hem Çarşamba’da düzenlenen bir toplantıda, hem de yerel basındaki açıklamasında yer alan, 'Şöyle basın açıklaması yapacaksınız. Bizim yazdığımızı okuyacaksınız 50 bin lira. Mecitözü’ndeki fabrikanın orada da açıklama yapacaksınız 200 bin lira denildi'  ifadesi tamamen yalan ve iftira niteliğindedir. Oltan Köleoğlu Enerji olarak ne direkt, ne de dolaylı olarak, ne Erdal Avcı ile, ne de Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ile irtibatımız olmamıştır." diye konuştu.

"Yasal yollardan hakkımızı arayacağız"

Çarşamba ve Terme Ziraat Odaları hakkında da açıklama yapan OKE; "Hem Çarşamba ve Terme Ziraat Odası Başkanlarının, hem de aynı şekilde 'dedikodu' diyerek iddialarda bulunan SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş’ün, 'Savcıları göreve çağırıyoruz' beyanlarını sözde bırakmayarak, bizzat başvuru yapıp, delilleri sunarak uygulamaya koymalarını da bekliyoruz. Bu kişilerin tamamen asılsız iddialara dayanan ve her defasında sürekli 'rüşvet teklif edildi' şeklinde yaptıkları açıklamalar, dolaylı olarak da başka hesaplar adına mesaj vermeye çalışmaları gerçekten düşündürücüdür. Bunlar ve bunların iftira niteliğindeki açıklamalarını kamuoyu ile paylaşanlar hakkında Oltan Köleoğlu Enerji olarak da adalete başvurup, yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Bu vesile ile Oltan Köleoğlu Enerji olarak, gerçek dışı iddiaları dikkate almayarak işimize bakacağız. Ülkemize, Samsun’a, Çarşamba’ya ekonomik katkı sağlamak için çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğimizi bir kere daha belirtiriz. Kamuoyuna saygı duyurulur." şeklinde iletti.
 

Son Güncelleme: 27.10.2019 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cavit adiguzel 2019-10-27 17:19:37

kimseye rusvet vermemislerdir..belediye baskanlari haric...samsun tekkkekoy carsamba belediyesi...sadece seyrediyorlar ve onayliliyorlar..verimli topraklar uzerinde zehir sacan santral yapamazsiniz..

Avatar
Mevlüd 2019-10-27 22:10:37

Komedi gibi bu süreç. Sayın Avcının milliyetçi kökenli biri olduğunu tanıyan herkez bilir. Şunu anlayamıyorum Çarşambadaki açık hava toplantısında hükümeti yese doymayan uç örgütlerle el ele verip böyle bi açıklama yapması tam anlamıyla fiyasko.

Avatar
dursun yagci 2019-10-28 01:32:38

tabi bazi seyleri de yasal yollardan yapin ..arkadan dolanmadan yalan soylemeden..rusvet vermeden..