banner388
banner390
banner410
banner408

SAMULAŞ'tan grev kararı hakkında açıklama

SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, almış oldukları grev kararı hakkında açıklama yaptı.

banner269

SAMULAŞ'tan grev kararı hakkında açıklama

SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, almış oldukları grev kararı hakkında açıklama yaptı.

04 Aralık 2020 Cuma 22:05
SAMULAŞ'tan grev kararı hakkında açıklama

"GREV KARARI OYLAMA YAPILARAK ALINDI"

SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, sendikaya sundukları iki yılın sonunda yüzde 47 oranındaki teklifin değerlendirilmediğini söyleyerek, “Pandemi dönemi boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışanların şartlarını düzeltmeye ve ekonomik koşullarda iyileştirmeler yapılmasına rağmen sendika temsilcileri arabuluculuk sürecinin son gününde personele oylama yaptırmadan sendika yönetimi olarak grev kararı almıştır” dedi.

"ARABULUCUKTA ANLAŞMA SAĞLANAMADI"


Pandemi dönemi yasaklar nedeniyle SAMULAŞ bünyesinde örgütlü olan sendika ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 11 Ağustos 2020 tarihinde başladıklarını belirten Tamgacı, “Sendika temsilcileri ve SAMULAŞ yönetimi arasında yapılan görüşmelerde sosyal haklar, ücret artışları ve disiplin cezalarına ilişkin maddeler görüşülmüştür. Sendika toplamda 2020-2022 dönemi için yüzde 400 artış oranlarına gelecek bir teklif sunmuştur. Akabinde SAMULAŞ’ın teklifini sendika yetkilileri değerlendirmeyerek uyuşmazlık ile görüşmeleri sonlandırıp masadan kalkmış ve arabuluculuk sürecini başlatmıştır. Arabuluculuk sürecinde anlaşma sağlanamamıştır” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK HAKEME Mİ GİDİLECEK?

Enver Sedat Tamgacı: “Ortalama yıllık enflasyon artışlarının yüzde 12-13’lerde gerçekleşmesine karşılık ilk 6 aylık dönemdeki sosyal haklarla beraber ücret zammı yüzde 15’ler civarında teklif edilmiş, geçmiş dönem toplu iş sözleşmesinde olmayan yeni sosyal haklar ilave edilmiş, diğer mevcut sosyal haklardaki artışlarla birlikte toplamda iki yılın sonunda yüzde 47 oranında artış olacak şekilde SAMULAŞ teklifte bulunmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in tüm çalışanların ücret zam artışlarının mutlaka enflasyon artışlarının altında kalmamasını, bu nedenle zam artış oranları ve sosyal hakların buna göre belirlenmesi gerektiğini söylemiştir. Tüm dünyayı sağlık açısından tehdit eden Kovid-19 pandemisinin bir diğer olumsuz etkisi olan ekonomik daralma nedeniyle devletimizin pandemiden olumsuz olarak etkilenen şirketler için çıkarmış olduğu ve halen devam eden ‘Kısa Çalışma Ödeneği’nden şirketimizde müracaat ederek yararlanmak durumunda kalmıştır. Bu süreçte diğer tüm özel sektör şirketleri küçülmek zorunda kalırlarken SAMULAŞ, şehrimizin ulaşım hizmetlerini aksatmamak ve pandemi sürecindeki sağlık tedbirlerini sağlayarak hizmetlerini sürdürmek için ilave personel alımı gerçekleştirmiştir. Pandemi dönemi boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışanların şartlarını düzeltmeye ve ekonomik koşullarda iyileştirmeler yapılmasına rağmen sendika temsilcileri arabuluculuk sürecinin son gününde personele oylama yaptırmadan sendika yönetimi olarak grev kararı almıştır. Sendika, grev oylaması yapılırsa ve greve hayır kararı çıkması halinde yüksek hakeme gidileceği ve buradan işverenin daha önceden verdiğini de alamayacaklarını üyelerine söylemiştir.” dedi.

Son Güncelleme: 04.12.2020 22:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerami 2020-12-04 22:39:11

yapıstır mustafa yapıstır. az bile yapıyorsun bu avanaklara. secmeden önce düşünecektiniz. balık hafızalı olmamak lazım

Avatar
dasdsa 2020-12-04 23:23:01

sen git bazı kesimlere torpil yap bedava bindir, ama vatandaş 4 5 tl bilet bassın, şakır şakır paralarıda al, sonra adamların maaşını bile yatırma.

Avatar
Turgut karanfil 2020-12-04 23:27:06

teklif edileni alin.hakem heyetinden bu teklifi almanız imkansız..nereden mi biliyorum.sadece geçen yıllara bakarak.tecrube.isterseniz tekrar deneyin.

Avatar
ahmet 2020-12-05 10:14:21

Vay be 100/47 yi kabul etmemiş sendika nerde öyle sendika binasını taşlar başkanını döverler bu memlekette hem de AKP li belediyede sen greve cıkacan emi 100/12 bile razı olurlar bnce

Avatar
Ali Özgün 2020-12-05 18:07:41

İşcinin çalışanın hakkını verin yandaşlara ve alt şirketlerinize yüksek yüksek giyatlardan ihaleler verirken iyi suyun tonunu 7 lira yaptınız bu parayı işci almıyorsa farelermi yiyor işci kardeşlerim madem yok grev en iyi tepki sonuna kadar direnin .