banner388
banner390
banner410
banner408

SAMÜ pilotlarını bekliyor

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (SAMÜ), geleceğin pilotlarını yetiştirmeye devam ediyor. SAMÜ Uçuş Akademisi’ne başvurmak isteyen adaylarını bekliyor.

banner269

SAMÜ pilotlarını bekliyor

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (SAMÜ), geleceğin pilotlarını yetiştirmeye devam ediyor. SAMÜ Uçuş Akademisi’ne başvurmak isteyen adaylarını bekliyor.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 20:33
SAMÜ pilotlarını bekliyor

Havacılık sektörünün dünyada hızla büyümesiyle pilotluk tercih edilen bir meslek haline geldi. Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Uçuş Akademisinin düzenlediği eğitim programları hız kesmeden devam ediyor.

Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisinin diğer eğitim kurumlarından farklı bir ortamda eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, SAMÜ’nün kendine ait pist imkânları, hangarları, eğitim uçakları ve uçuş simülatörü ile birlikte genç pilot adaylarını yetiştirerek Türk havacılık sektörüne katkı sağladığını aktardı.

KALİTELİ HAVACILIK

Rektör Aydın, Türkiye’nin artan pilot ihtiyacını karşılamak amacı ile kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışarak kamu ve özel sektörde görev yapacak pilot adaylarının yetişmesine hizmet veren Uçuş Akademisinin öğretmen kadrosunu ve filosunu genişletmeye devam ettiğini belirterek akademinin Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen standartlara sahip olduğunu, aday pilotlara uluslararası standartlarda deneyimli uçuş öğretmenleri ile en iyi kalitede havacılık eğitimi verdiğini ifade etti.
Samsun Üniversitesinin Ballıca Kampüsündeki 19 Mayıs Havaalanı ana üssünde eğitimlerini sürdüren Uçuş Akademisi Çarşamba, Ordu-Giresun, Trabzon, Sinop, Tokat, Kastamonu, Kapadokya, Adana illerinde bulunan havaalanları ile de faaliyetlerine devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2019-08-08 09:51:32

daha fazla ünivrsite olunca daha gelişmiş bir ülke mi oluyoruz? omü ile samü! yü de tekrar 3 e bölün de 6 üniversite olsun samsunda. çünkü bu şehir bunu hakediyor.