banner388

Samsun’un ünlü camisinin içler acısı hali

Samsun’da İlkadım ilçesinde bulunan Site Camisinin fiziki durumu görenleri hem şaşırtıyor hem de üzüyor. Zira bakımsızlık noktasında üst seviyelere ne yazık ki ulaşmış durumda.

Samsun’un ünlü camisinin içler acısı hali

Samsun’da İlkadım ilçesinde bulunan Site Camisinin fiziki durumu görenleri hem şaşırtıyor hem de üzüyor. Zira bakımsızlık noktasında üst seviyelere ne yazık ki ulaşmış durumda.

08 Eylül 2017 Cuma 10:10
Samsun’un ünlü camisinin içler acısı hali

Samsun Haber - Samsun’da yaşayanlar bilir.  Şehrin merkez noktasında yer alan Site Camisi bugünlerde içinde bulunduğu durumla adeta kaderine terk edilmiş görünümde yer alıyor. 

Site Camisinin fiziki yapısı çare bekliyor

Fiziki yapısının çürümeye ve dökülmeye başlaması, yağmur sularının bina yapısına zarar vermesi görenleri şaşırtırken alt kısmında bulunan esnafların restorasyon talebinde bulundukları öğrenildi.

''Ben bu eserin geleceğe aktarılamaması endişesini taşıyorum''

Tam olarak 37 yıl önce ödüllü proje yarışması sonunda inşa edilen caminin şimdiki hali kötü durumda. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu,  "Tescil edilmiş eski eser olan dini yapılarınn Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından titizlikle korunduğunu görüyoruz. Ancak Site Cami  adeta kaderine terkedilmiş durumda. Bunu anlayabilmek mümkün değil. Zaman içinde külliyeye projesinden aykırı olarak, kaçak olarak uygunsuz ilaveler yapılmış. Bu yapıların arındırılması lazım. Büyükşehir Belediyesi bu konuda adım atmalı. Ben bu eserin geleceğe aktarılamaması endişesini taşıyorum. Esnaflar şikayet ediyor ancak taşın altına koydukları yok. Caminin öncelikle tescil ettirilmesi gerekiyor. Eğer tescil ettirilirse Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteği ile çok sağlam bir konuma getirileblir "dedi.

Kaynak: HedefHalk Gazetesi / Murat Can Yetimoğlu
 

Son Güncelleme: 08.09.2017 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayati Başak 2017-09-08 11:18:24

Diyanet Vakfı mıdır nedir tam hatırlamıyorum ama tuvalet paralarını ve dükkan kiralarını ne yapıyor acaba.

Avatar
ömer 2017-09-08 11:59:35

yapıldığından bu yana acaba o tuvaletlerde değişim ve tadilat yapıldımı ayıp ya alınan paraya samsun un yüz karası yer gibi duruyor

Avatar
Prestij 2017-09-08 12:28:56

Milletten zaten para toplanıyor neden yaptırmıyorsunuz birde Samsun un en gözde camiisi

Avatar
KEMAL 2017-09-08 17:04:37

CUMA GÜNLERİNİN EN KALABALIK CAMİLERİNDEN BİRİ HERKES BİLİR . VE HER CUMA YARDIM AMACIYLA TOPLANAN PARALAR NEREYE GİDİYOR NE İŞ YAPIYOR YURT YAPTIRILACAK FALAN FISTIK DİYE PARA TOPLANIYOR WC ÜCRETİ NEREYE GİDİYOR ? İMAMINDAN HELA BEKÇİSİNE KADAR SORGULANMASI GEREKİYOR . PARA VERİLİYOR YARDIM AMACIYLA AMA NEREYE GİTTİĞİNE DAİR KİMSE MAKBUZ FALAN İSTEMİYOR VERİLMİYORDA ZATEN