banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’un o ilçesine 15 milyonluk dev proje

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine 15 milyonluk dev bir yatırım yapıldı. Samsun'un 19 Mayıs ilçesine yapılan 15 milyonluk biyolojik atık su inşaatı 1 Kasım'da bitecek.

banner269

Samsun’un o ilçesine 15 milyonluk dev proje

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine 15 milyonluk dev bir yatırım yapıldı. Samsun'un 19 Mayıs ilçesine yapılan 15 milyonluk biyolojik atık su inşaatı 1 Kasım'da bitecek.

28 Mart 2018 Çarşamba 10:51
Samsun’un o ilçesine 15 milyonluk dev proje

Samsun Haber-Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdür’ü Kamil Demircioğlu'nun yaptığı açıklamada, 19 Mayıs ilçesine yapılan 15 milyonluk atık su yatırımı ile ilçede oluşan atık su sorunun çözüleceğini belirtti.

6 ay önce inşaatına başlanan biyolojik atık su projesi hakkında konuşan Kamil Demircioğlu, "u Kanalizasyon ve Alt Yapı Projeleri (SUKAP) kapsamında, 19 Mayıs ilçesinde yaptırılan Biyolojk Atıksu Arıtma Tesisinin yapım sözleşmesi İlbank Samsun Bölge Müdürlüğü ile SASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından 14 Eylül 2017 tarihinde imzalandı. Tesiste inşaat çalışmaları yoğun tempoda devam etmektedir. Tesis tamamlandığında 1 yıl işletme ve bakımı yüklenici firma tarafından yapılacaktır" diye konuştu.

Projenin yarısını SUKAP'ın karşıladığını belirten Kamil Demircioğlu, "Kalan yüzde 50’si ise İlbank Genel Müdürlüğü bütçesi için ayrılan krediden sağlandı. Tesis tamamlandığında günde 2 bin 250 metreküp atık su arıtılacak. Biyolojk Atıksu Arıtma Tesisinin 1 Kasım 2018 tarihine kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Yapımına başlanan bu dev proje ile 19 Mayıs ilçesinin atık su sorunun çözüleceğini belirten Kamil Demircioğlu, "Tesisin ön arıtma (kum tutucu ve yağ tutucu) üniteleri ile derin deniz deşarj hattı ve derin deniz deşarj terfi istasyonu 2015 yılında yapıldı. Ayrıca 2015 yılında ilçenin kent merkezindeki Yeşilova ve Yukarı Engir Mahallelerine 20 kilometre kanalizasyon hattı döşenmiş olup, bu alt yapı yatırımlarına 8 milyon lira harcama yapıldı. 7 milyon liraya mal olacak olan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandığında, ilçedeki alt yapı yatırımlarına 15 milyon liralık harcama yapılmış olacak" diye kaydetti.

Tabliye ve betonarme imalatlarının tamamladığını söyleyen Kamil Demircioğlu, "Tesiste havalandırma havuzu, geri devir terfi merkezi, blower binası, Bİ-OP (anaerobik) tankı, trafo jeneratör binası, çamur susuzlaştırma binası, son çöktürme havuzu, Scada sistem odası, numune alma yapısı ve idare binasından oluşacak" diye ekledi.

Son Güncelleme: 28.03.2018 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.