banner388

Samsun’un ilk tasarım atölyesinin sergisi açıldı

Samsun’da KOSGEB destekli kadınların imalat ettiği ilk tasarım atölyesindeki ürünler sergilendi.

Samsun’un ilk tasarım atölyesinin sergisi açıldı

Samsun’da KOSGEB destekli kadınların imalat ettiği ilk tasarım atölyesindeki ürünler sergilendi.

09 Haziran 2017 Cuma 17:20
Samsun’un ilk tasarım atölyesinin sergisi açıldı

Samsun HaberArzu Bedir ve eşi Mücahit Bedir tarafından yapılan ve yaklaşık 35 kadının çalıştığı atölyede bayanlar Hint kınası, bakır işlemeciliği, ahşap boyamacılık, hediyelik eşya, kişiye özel tasarım gibi ürünleri yaparak sosyal medya üzerinden satışlarını yapıyorlar.

Yaptıkları ürünleri bugün Atakum ilçesindeki Hobi atölyesinde sergileyen bayanlar, belediyelerden yaptıkları ürünlerini sergileyip pazarlamaları için destek bekledi.

Sergide konuşan Arzu Bedir, “Biz öncelikle KOSGEB’e başvurduk ve projemiz geçti. Atölyemizde unutulmaya yüz tutmuş birçok sanat dallarını gerçekleştiriyoruz. Bütün bayanlar toplandık burada bir şeyler yapıp satıyoruz. Satışlarımız sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Ankara ve İstanbul gibi illerde bu işleri yapıp belediyeler destek vererek satışlarını sağlayabiliyorlar ama Samsun’da şuanda öyle bir girişim yok” dedi.

Açtıkları sergi ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Bedir, “Biz sipariş usulü çalışıyoruz. Biz burada aynı zamanda imalatta yapıyoruz. Amacımız yapmış olduğumuz tasarımları pazarlamaktır. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyoruz. Kadınlara yönelik tasarım atölyesi olarak Samsun’da ilk kez açıldık. Biz burada insanlara huzurlu ve keyifli çalışma ortamı sunuyoruz. Bayanlar buradan malzemelerini alıp atölye kısmında çalışıyorlar. Burada bayanlara özel etkinlikler ve günler de düzenliyoruz. Bu konuda Samsun’da bir ilki gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.