banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’un cazibe merkezi 19 Mayıs

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; "Bilindiği gibi şehrimiz yaz, kış, doğa ve deniz turizminin yaygın olduğu önemli cazibe merkezidir." dedi.

banner269

Samsun’un cazibe merkezi 19 Mayıs

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; "Bilindiği gibi şehrimiz yaz, kış, doğa ve deniz turizminin yaygın olduğu önemli cazibe merkezidir." dedi.

19 Nisan 2017 Çarşamba 10:19
Samsun’un cazibe merkezi 19 Mayıs

Samsun Haber - 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu Turizm haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başkan Topaloğlu, “Karadeniz’in en uzun sahil bandına sahip olan ilçemizde sıcaktan bunalıp denize girebilirken, 20 dakika sonra ulaşabildiğiniz 1224 metre yükseklikteki Karadeniz’in terası olarak bilinen Nebiyan Dağında yaklaşık 50 metre yükseklikteki kayın ağaçlarının altında üşümeniz kaçınılmazdır. Nebiyan Yaylası olarak da anılan alanda, manzaranın seyredilmesinin yanı sıra oto tırmanma, yayla turizmi, dağcılık, yamaç paraşütü, yürüyüş parkuru, tırmanış ve foto safariler yapılabilir. Dağ turizmi için ideal bir yerdir. İlçemizde bulunan ve keyifli bir gün geçirmeniz için kaçınılmaz bir alan olan Kent Orman – Piknik alanı 110 dekar araziye sahip ve içerisinde her türlü oyun sahası, yürüyüş parkuru ve gözetleme kulesi bulunmaktadır. Ayrıca UNESCO geçici miras listesinde bulunan ve 352 kuş türü ile dünya güzeli Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Su Basar Ormanlarımız da ilçemizin en önemli turizm değerleridir. Son olarak tamamlanmak üzere olan 19 Mayıs Barajımız da ilçeye ayrı bir değer katmaktadır” diye ifade etti.

Başkanı Osman Topaloğlu; “Samsunumuzdaki iki gençlik kampının da ilçemizde olması ve 23. Deaflympics İşitme Engelliler Yaz Oyunlarına ev sahipliği yapacak olmamız ilçemiz açısından büyük kazanım olacaktır” dedi.

İlçenin tek eksiğini otel olduğunu belirten Başkan Topaloğlu,”Konaklama konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda ilçemize otel kazandırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.