banner388

Samsun’u bilişim merkezi yapmak için birlikte çalışacaklar

OMÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun il temsilciliği Samsun’u bilişim merkezi yapmak için ortak hareket etme kararı aldı.

Samsun’u bilişim merkezi yapmak için birlikte çalışacaklar

OMÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun il temsilciliği Samsun’u bilişim merkezi yapmak için ortak hareket etme kararı aldı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 15:03
Samsun’u bilişim merkezi yapmak için birlikte çalışacaklar

Samsun HaberSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun İl temsilciliği arasında Karadeniz Bölgesinin ve Samsun’un Samsun’un bilişim merkezi olması için ortak hareket etme konusunda iş birliğine yapma kararı alındı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Kılıç ile Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun İl Temsilcisi Akın Ömür, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde yaptığı açıklamada şu şekilde:

“Ülkemizde, eğitimden sağlığa, sanayi üretiminden kamu hizmetlerine her alanda bilgi ve iletişim teknolojilerinin daha etkin ve verimli bir biçimde kullanılması ancak yetişmiş insan kaynağıyla, bilimi, bilgiyi ve teknolojiyi kendi öz kaynaklarımızla ürettiğimiz oranda mümkün olacaktır. Bugün bu yönde atılan önemli adımlar olmakla birlikte; bilgisayar mühendisliği ve bağlantılı sektörlerin İstanbul ve Ankara'ya sıkıştığı, Türkiye'nin geneline eşit oranda yayılamadığı görülmektedir.

2008 yılında eğitime başlayan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve 2012 yılında kurulan Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak, Samsun'un Karadeniz bölgesinin bilişim merkezi olması için iş birliği içerisinde çalışmalar yürüteceğimizi belirtiriz. Bir yandan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, öte yandan genç meslektaş adaylarımızın iş hayatına teknik ve sosyal açıdan hazır olması; Samsun'un bu alandaki öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu doğrultuda kamu kuruluşları ve diğer sivil toplum örgütleriyle ortak hareket edilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu deklare ediyoruz.

Bu ortak hedef ve çaba doğrultusunda gerçekleştirilmesi düşünülen kamu, sivil toplum kuruluşu işbirliği çalışmalarına, Samsun ve çevresindeki ilgili tüm bileşenleri ve bireyleri destek olmaya çağırıyoruz”

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2017-07-13 16:16:22

Mühendislikten mezun olan öğrencilerinizin bilgi birikimi belli. Şehirdeki teknoloji yatırımarı da belli. Oda kurmayla bilişim merkezi olunmaz. Kaç tane bilişim alanında girişim çıkardınız önemli olan budur?

Avatar
Hasan 2017-07-13 16:49:40

Karar aldılarsa 2 yıla kalmaz Silikon Vadisi Samsunu bitirirler. Ne de olsa karar aldılar..

Avatar
okoca 2017-07-14 00:25:40

:))) mevzu mühendislik fakültesi, üniversite bitirmek felan fistik olsa idi, samsunumuz deha kaynıyor olurdu.. dehacıklar sizi sizi...