banner388

Samsunlulara hastane müjdesi

Vezirköprülüler yıllardır beklediği hastaneye kavuşuyor. Muhammet Ali Oruç Vezirköprü yeni hastane inşaatının yıl sonuna hizmete açılacağını söyledi.

Samsunlulara hastane müjdesi

Vezirköprülüler yıllardır beklediği hastaneye kavuşuyor. Muhammet Ali Oruç Vezirköprü yeni hastane inşaatının yıl sonuna hizmete açılacağını söyledi.

05 Temmuz 2019 Cuma 19:23
Samsunlulara hastane müjdesi

Hastanesini ziyarette bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Kamil Güler ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu.

ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Hastane ziyareti sırasında Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş'tan aldığı bilgiler doğrultusunda, geçmiş zamanda aksamalar yaşandığını fakat şu anda hızlı bir şekilde inşaatın ilerlediğini belirtti. Hastane binası için tefrişat ve malzeme alımına başlanıldığı ve bakanlıktan bu konuyla ilgili gerekli ödeneklerin sağlandığı belirtildi. 

50 YILLIK SAĞLIK İHTİYACI KARŞILANACAK

200 Yataklı 53 bin m2 alana inşa edilen hastanede modern diyaliz ünitesi, yeni tomografi cihazı ve bölge hastanelerde bile bulunmayan MR cihazına sahip olacak şekilde hizmete girecek olan Vezirköprü Hastanesi, vatandaşların sağlık alanında 50 yıllık ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

HASTANE KAPASİTESİNİ AÇIKLADI

Yeni hastane binasında acil serviste müşahede yatağı sayısın 10’dan 30’a; ameliyat oda sayısının 4’den 7’ye; poliklinik sayısının ise 22’den 52’ye yükseleceğini belirten Oruç, tüm hasta odaları nitelikli oda olarak planlanan hastanede ayrıca 401 araçlık bir otopark da bulunacağını kaydetti. 

Çevre il ve ilçelerden de bir çok hastanın gelip hizmet alabileceğini belirten Oruç, Vezirköprü halkının il merkezine gitmesine gerek kalmadığını bildirdi. Hastanenin yanına inşa edilen 20 üniteli Diş Sağlığı Merkezinin de hastaneyle birlikte halka hizmet verileceği de belirtildi. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köprülü 2019-07-06 00:13:34

Hastaneyi yaptiriyosunuz helikopter inis yeri yaptirmiyorsunuz vezirkopru den hasta alacak helikopter meseli koyune iniyor hastane gibi yeni insa edilen yerlere bu tur imkanlari kazandirmak ustun zeka gerektirecek seyler deil.