banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlular sahili temizledi

Samsun’da "18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" kapsamında sahil temizliği yapıldı

banner269

Samsunlular sahili temizledi

Samsun’da "18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" kapsamında sahil temizliği yapıldı

18 Eylül 2021 Cumartesi 16:50
Samsunlular sahili temizledi

Samsun'un Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi mevkisinde kıyı temizliği etkinliği düzenlendi. Vatandaşlar ellerine aldıklaı çöp poşetleri ile sahildeki çöpleri topladı.

KIYI TEMİZLEME GÜNÜNDE EN ÇOK ÇÖPÜ SAMSUN TOPLADI

 Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Şube Başkanı Tuncer Üçüncüoğlu, "Bu çevre etkinliğinin Çevre İl Müdürlüğümüz ile birlikte 2'nicisini düzenliyoruz. Bu çok farkındalık isteyen bir eğitimdir. Oksijenin yüzde 50 ile 70'ini denizlerden alıyoruz. Onun için denizlerimizi korumak istiyoruz. Ayrıca bu etkinlikte öne çıkan bir projemiz var. Samsun'daki aile yaşantısını kuvvetlendirmektir. Samsun'un yaşanılacak en güzel şehirlerden biri olduğunu göstermek istiyoruz. Samsun'da yaşamanın ayrıcalığını herkese duyurmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçen seneki rakamlarına göre en çok çöpü toplayan şehir Samsun oldu. Çöp, Samsun'da fazla var diye bir şey yok. Samsun olarak 58 bin ton toplamışız. Bütün kuruluşlarla beraber. İstanbul 35 bin ton ile 2'nci sırada yer alıyor. 16 milyon nüfuslu İstanbul ile bizleri mukayese edersiniz bizim Samsun'da çevre bilincinin çok daha ileri de olduğunu göreceksiniz. Çoğu atık tesisleri Samsun'da var" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.