banner388

Samsunlular o ürüne çok ilgi gösteriyor

19 Mayıs ilçesinin Nebyan bölgesinde yetişen fasulyeler vatandaşlar tarafından oldukça fazla ilgi görüyor. Daha henüz pazarda yerini almadan vatandaşa satılıyor.

Samsunlular o ürüne çok ilgi gösteriyor

19 Mayıs ilçesinin Nebyan bölgesinde yetişen fasulyeler vatandaşlar tarafından oldukça fazla ilgi görüyor. Daha henüz pazarda yerini almadan vatandaşa satılıyor.

21 Eylül 2017 Perşembe 10:06
Samsunlular o ürüne çok ilgi gösteriyor

Samsun Haber - Nebyan dağı eteklerinde bulunana bu fasulye tüketiciler tarafından çok talep görüyor. Hal böyle olunca daha pazara çıkmadan kendini bir anda müşterinin elinde buluyor. Barındırdığı lif ve protein ile değerli bir besin olarak görülüyor.


İnsan sağlığı üzerinde birçok faydası var, neler mi?


19 Mayıs Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Tarım Proje Sorumlusu Ziraat Mühendisi Halit Kıvanç Sekban “Nebyan fasulyesini diğerlerinden ayıran özellik, suni gübre kullanılmaması ve dolayısıyla sahip olduğu lezzettir. Fasulyenin doğal yapısı sayesinde insan sağlığına birçok yönden fayda sağlayan ve Türk mutfağında yemekler ve salatalarının vazgeçilmezlerinden olan Nebyan fasulyenin kalp sağlığını koruduğu, kalp krizi riskini azalttığı, kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olduğu, kan şekerini kontrol altında tuttuğu, sinir sistemine iyi geldiği, mide ve bağırsak sağlığını koruduğu, bağırsakların çalışmasını sağladığı ve kandaki kötü kolesterolü düşürdüğü biliniyor. Nebyan fasulyesi doğal yollardan üretilmeye çalışılıyor. 


Lezzeti ve pişme süresi diğer fasulye çeşitlerine göre farklılık taşıyor


Fasulyenin üretiminde hayvan gübresi ile doğal Nebyan suyu kullanılıyor. Lezzet ve pişme süresi olarak, diğer fasulye çeşitlerinden farklılık gösteriyor. Tüketiciler tarafından lezzetin çok iyi olması, üretim sezonu geldiğinde ürünler pazara bile inmesine gerek kalmadan satılıyor. Nebyan bölgesi yüksek rakamı temiz havası suyu ile fasulyeye ayrı bir lezzet katıyor. Fasulye iriliğinden mükemmel olması nedeni ile ülkemizin farklı illerdeki pazarlarda satılmakta ve tüketiciler tarafından tercih edilmekte. Bölgede yaşayan yerli halkın gurbetteki yakınlarına Nebyan fasulyesini göndermeleri, fasulyenin yurt dışında talep görmesine olumlu katkı sağlıyor. Üreticiler yoğun talebi karşılamak için her gecen yıl daha fazla alanlarda üretime yöneliyor" dedi. 

Son Güncelleme: 21.09.2017 10:11
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberNebyan Fasulye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.