banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlular güne sisle uyandı

Sabah işe ve okula gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar yoğun sisle karşılaştı.

banner269

Samsunlular güne sisle uyandı

Sabah işe ve okula gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar yoğun sisle karşılaştı.

06 Nisan 2018 Cuma 08:54
Samsunlular güne sisle uyandı

Samsun haber - 6 Nisan Cuma günü sis Samsun'u etkisi altına aldı. Sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis görüş mesafesine yer yer 3-4 metreye kadar düşürdü. 


Sabah işe ve okula gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar yoğun sisle karşılaşırken araç sürücüleri görüş mesafesinin kısalığı nedenilye zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bugün en yüksek hava sıcaklığı 17 derece en düşük hava sıcaklığının ise 11 derece olması bekleniyor. Samsun'da hafta sonuda sıcaklıkların aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.
 

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce yaptığı açıklamada “Samsun’da yaşanan yoğun sis, deniz üzerinden sıcak havanın gelmesi, gece soğuyan havayla birleşmesinden kaynaklandı. 1 gün önce giden sıcak hava, soğuyarak sis oluşturdu. Yaz mevsimi artık başladı. Önümüzdeki 2 ay boyunca yer yer sis ihtimali var. Sislerin etkisi kuvvetine göre değişir. Sis ne kadar yoğun olursa, kaybolması da o kadar uzun sürer. Bazen birkaç gün de sürebilir. Dün de Sinop’ta sis söz konusuydu. Saat 09.00 gibi dağılmaya başlamıştı. Bugün Samsun’da olan sis, dün Sinop’ta olan sisten daha yoğun olduğu için dağılması öğlene kadar sürebilir. Deniz suyu sıcaklıkları yükselene kadar sis olayları bahar boyunca olacak. Her gün sis olacak diye bir şey yok. Sisin olabilmesi için rüzgar, nem ve bulutluluk gibi meteorolojik koşulların uygun olması gerekir” dedi. 

Son Güncelleme: 06.04.2018 10:06
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunSis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.